Hlavní obsah

Ukrajina zcenzurovala český balet, kvůli první dámě země se nesměli svléknout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 18. festivalu Hvězdy světového baletu v ukrajinském Doněcku pořadatelé částečně zcenzurovali vystoupení české baletní skupiny. V taneční miniatuře Mariin sen se Češi nakonec svlékají, ale to jim pořadatelé zakázali a tanečníci si museli nechat slipy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Informoval o tom ukrajinský server LB.ua, podle nějž se tak organizátoři snažili zavděčit prudernímu vkusu ukrajinské "první dámy" Ljudmily Janukovyčové, patronky festivalu.

"V závěru Mariina snu zůstávají tanečníci před Marií zcela obnaženi. Na zahájení festivalu v Kyjevě 30. září tak tomu skutečně bylo, ale v Doněcku si už umělci museli obléknout spodky," řekl serveru Radu Poklitaru, účastník festivalu a zakladatel divadla Kyjev Modern Balet.

Janukovyčová odešla z divadla dříve kvůli mužskému striptýzu

"Nechápu, proč tak urazili doněcké divačky? Podle mě je to pokrytectví. Žádná žena si přece nemůže přát, aby při vstupu do ložnice viděla muže v trenýrkách," dodal Poklitaru k doněcké korektuře baletu choreografa Petra Zusky, který je uměleckým šéfem baletu pražského Národního divadla.

Jak známo, na zahájení festivalu v Doněcku byla přítomna jeho neochvějná patronka Ljudmila Janukovyčová. Organizátoři se zjevně obávali, že by ji pohled na nahá mužská těla mohl urazit, a proto Zuskův balet zcenzurovali, napsal LB.ua.

V této souvislosti server připomněl, že Ljudmila Janukovyčová před dvěma lety opustila předčasně divadlo, protože v představení Ladies Night - Pouze pro ženy byl předváděn mužský striptýz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám