Hlavní obsah

Ubytování: nejen s kamarádem do deště pod stan

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Penziony, hotely, tělocvična či jen stanové městečko - pokud jste se rozhodli vychutnat si filmovou atmosféru letošního festivalu. Jako každoročně si lze vybrat ze široké nabídky noclehů. Jen penziony a některé hotely jsou již na víkend obsazeny.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Stanové městečko začíná žít svým životem. Výhoda spaní pod stanem je jedinečná atmosféra.

Článek

Místo se však určitě najde ve stanovém městečku či hostel ve škole, kde lze složit hlavu doslova za pár korun na noc. Jedna noc pod stanem přijde na 60 korun za osobu.

Stadión AC Start Karlovy Vary je zhruba deset minut chůze od centra města. Nabízí toalety, sprchy, restauraci, bufet i úschovnu zavazadel. Počasí na Karlovarsku hlásí v pátek odpoledne slunečno, někde se však bojí a neumí balancovat mezi kapkami deště či nemá s sebou kamaráda do deště, může využít tamní tělocvičny. Zde je ale nutná rezervace.

Pro lenochody nechybí pravidelný odvoz autobusem, který jezdí od stadiónu do centra města zdarma.

Stejně jako v předešlých letech lze bydlet i v hostelu ve škole, který se nachází kousek od hotelu Thermal (nábřeží Jana Palacha č. 1). Nutná je vlastní karimatka a spacák. Cena za jednu noc je 95 korun za osobu.

Plný víkend v hotelech

Filmoví fandové, kteří si dělají zálusk na penzion či hotel mají smůlu. „Víkend je už beznadějný. Pár míst je jen v nejdražších hotelech,“ řekla Novinkám Tereza Podivínová z Goog Bed Agency, která má ubytování během festivalu na starosti.

Podle ní jsou volná místa spíše od začátku příštího týdnu.

Šance najít volné místo je v kempu Březová. Tři kilometry od lázeňského centra. „Jsou to dřevěné domečky s místem na parkování,“ popsala Podivínová.

Festivalové last minut

Pokud se někdo rozhodně přijet na poslední chvíli, má šanci využít služeb last minut ubytování, tedy zvýhodněné nabídky ve většinou čtyřhvězdičkových hotelech v okolí Thermau a Grandhotelu Pupp.

Nevyužité rezervované pokoje budou dány k dispozici návštěvníkům festivalu vždy dva dny předem, a to ve večerních hodinách. Podrobnosti a další informace lze najít na stránkách festivalu www.kviff.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám