Hlavní obsah

U2 zpívají Stairway to Heaven

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí verzi jedné z nejslavnějších písní v dějinách, Stairway to Heaven od Led Zeppelin, nabídli členové U2. Vedl je k tomu zvláštní důvod.

U2 zpívají Stairway to HeavenVideo: U2

 
Článek

Zpěvák Bono poznamenal, že jejich irský tým techniků na turné dokáže být docela otravný, protože při přípravě koncertu pořád hraje Stairway. A tato nová verze má být zřejmě poctou skupiny U2 doprovodnému týmu.

„Kamkoliv na světě jedete, kdekoliv hrajete, Olympia nebo 3 Arena nebo Madison Square Garden, když přijedete na místo konání a je to silná chvíle, uslyšíte písničku, o které jsme řekli, že ji nikdy hrát nebudeme. A to je Stairway to Heaven,“ uvedl frontman Bono.

Foto: Universal Music

U2 je dnes jedna z nejslavnějších kapel na světě.

Notoricky známá Stairway to Heaven je největším hitem kultovní rockové formace Led Zeppelin, která již neexistuje. Vyniká unikátním vokálem Roberta Planta i strhujícím kytarovým sólem na konci.

Led Zeppelin byli v roce 2014 obviněni, že Stairway to Heaven kopíruje píseň Taurus od americké skupiny Spirit. Soud ale rozhodl, že Led Zeppelin nekopírovali. Kauze se média hodně věnovala, protože se jedná o slavný hit a písničku Taurus skoro nikdo neznal. Navíc si nejsou moc podobné a obvinění ani nevznesl sám autor, kytarista Randy Wolfe, známý také jako Randy California. Ten zemřel v roce 1997. Soudní tahanici vyvolal Michael Skidmore, který jen spravuje jeho dědictví.

U2 nedávno potvrdili, že pracují na novém studiovém albu a jde jim to docela rychle.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám