Hlavní obsah

U televizních diváků bodoval na Štědrý den Duch nad zlato. Viděly ho víc než 2 milióny lidí

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiéra nové pohádky České televize Duch nad zlato se stala nejsledovanějším pořadem Štědrého dne. Od 19 hodin se dívalo na program ČT 1 rekordních 2,2 miliónu diváků. Vánoční klasika - Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou v hlavní roli, přilákala k obrazovkám Novy 1,6 miliónu diváků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Obě pohádky se ale časově míjely. Duch začínal v 19.00 hodin a Popelka ve 20.20 hodin a překrývaly se zhruba o deset minut, takže kdo měl zájem, stihl oba vánoční české filmy.

Autorem a režisérem Ducha nad zlato je ostřílený televizní autor Zdeněk Zelenka. V hlavní roli se předvedl v komické postavě Viktor Preiss. V pohádce hrála samozřejmě Jiřina Bohdalová, tentokrát v záporné roli. A bylo na jejím výkonu vidět, že si ji náramně užila. Jiřina Bohdalová v Zelenkových inscenacích vždy nějakou postavu tradičně hraje.

Česká televize na Štědrý den vůbec silně zabodovala i přes den. Diváci usedli k filmu Pelíšky (1,6 mil. diváků) a pustili si odpoledne k vánočním přípravám domácí pohody také klasické pohádky Peklo s princeznou (1,2 mil. diváků), Princezna se zlatou hvězdou a Pyšná princezna (oba filmy 1,1 mil. diváků).

Nova si večer vylepšila divácké skóre s Hrabalovými Slavnostmi sněženek (906 tis. diváků). Americkou komedii Sám doma na Primě vyhledalo v hlavním televizním večerním čase 497 tis. lidí.

Překvapivě dost lidí našlo TV Barrandov. Na klasickou českou starou pohádku Hrátky s čertem se na této televizi večer dívalo 213 tis. diváků.

Své ctitele nadchnul i starší Vánoční koncert Karla Gotta z roku 1996 na programu ČT 2. Pustilo si ho 201 tis. diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám