Hlavní obsah

TV tip: Příběhy obyčejného šílenství i Harry Potter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká nás poměrně zajímavý televizní víkend. V sobotu běží filmy Příběhy obyčejného šílenství a Akumulátor, v pátek slavný Harry Potter.

Článek

Příběhy obyčejného šílenství

Podařená komedie Petra Zelenky vypráví příběh mladého muže (Ivan Trojan), který skončil na nepříliš atraktivním místě v letištním překladišti a navíc stále miluje svou bývalou přítekyni (Zuzana Šulajová). Na sebevědomí a klidu mu nepřidávají ani "šílení" rodiče (Nina Divíšková a Miroslav Krobot). Půvabná je zejména Krobotova postava bývalého komentátora z komunistických týdeníků, který se v novém režimu stal přebytečným kašparem. Nakonec ale překvapivě zjistí, že i dnes svůj talent uplatní.

(Příběhy obyčejného šílenství, Nova, So 21:20)

Akumulátor 1

Zeměměřič Olda trpí ztrátou energie a lékaři si nevědí rady. Až lidový léčitel zjistí, že Oldu vysává televize. Hlavní hrdina se proto rozhodne parazitující médium zlikvidovat. Velmi ironická fantaskní komedie Jana Svěráka využívá některé prvky hollywoodských trháků, ale zároveň si z nich dělá legraci.

(Akumulátor 1, ČT1, So 21:10)

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry je vychováván přísným strýcem Vernonem, tetou Petunií a neustále otravován tlustým bratrancem Dudleym, jehož největším potěšením je Harrymu ubližovat. Svůj život tráví chlapec v mrňavém přístěnku pod schody. Když se Harrymu blíží jedenácté narozeniny, zjistí ke svému překvapení, že dokáže mluvit s hadem. A potom, v den Harryho jedenáctých narozenin, se na prahu objeví čaroděj Hagrid, který chlapci doručí narozeninový dort a dopis. Harry se dozví, že jeho rodiče byli čarodějové a nezahynuli při obyčejné autonehodě...

(Harry Potter a Kámen mudrců, Nova, Pá 20:00)

Reklama

Výběr článků

Načítám