Hlavní obsah

V hlavní roli touha po dítěti. Prima natáčí seriál Náhradníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevyslyšená touha po dítěti může vést k rozhodnutí pro náhradní mateřství. Jenže ani k němu nevede lehká cesta. Komplikovaný proces náhradního mateřství a to, co při něm lidé toužící po dítěti prožívají, budou hlavním tématem osmidílného seriálu Náhradníci, který začala natáčet televize Prima.

Foto: Prima

Jana Plodková a Kryštof Hádek hrají manžele toužící po dítěti.

Článek

V příběhu scenáristky Alice Nellis bezdětný manželský pár hrají Jana Plodková a Kryštof Hádek. Alice Nellis seriál také se svým kolegou Jiřím Havelkou režíruje.

„Je to aktuální téma. Rodičovství, záměna dětí, adopce – to je asi přirozený vývoj. Výhodou je Alice Nellis, která napsala scénář a má mnoho zkušeností jako rodič z mnoha úhlů pohledu, a to je na scénáři znát,“ uvedl Havelka.

Foto: Prima

Jiří Havelka s Janou Plodkovou při natáčení

Náhradní mateřství, při němž oplodněné vajíčko dárkyně odnosí pro bezdětný pár jiná žena, představuje v České republice pro zájemce o něj značný právní oříšek.

RECENZE: Vytoč mého agenta. Sázka na hvězdy hrající samy sebe vyšla

TV a streaming

Hrdinové nové minisérie, manželé Krušinovi, se tedy ve své touze po potomkovi obrátí pro pomoc do Gruzie, kde existují agentury, jež se na zprostředkování náhradního mateřství specializují.

Nutnost udržet celý proces v tajnosti – před sousedy, kamarády i maminkou hlavního hrdiny – ale dostává náš manželský pár do čím dál komplikovanějších situací.

Foto: Prima

Jana Plodková s Mariam Khundadze

„Alice Nellis napsala skvělý scénář, který je zábavný situacemi, jež se hlavním postavám stávají. Eva a Otakar, manželský pár, dlouho touží po miminku, a nedaří se jim to. Přes kamarádku, kterou Eva má, dojdou na nápad, že by si miminko pořídili přes náhradní matku, kterou si najdou v Gruzii. A od toho se začne odvíjet kolotoč tajností, lží, přetvářek a samozřejmě se do toho neuvěřitelně zamotají,“ popsala svou roli Jana Plodková, která kvůli ní změnila barvu svých blond vlasů na tmavě hnědou.

Foto: Prima

Alice Nellis

V seriálu dále hrají Iva Janžurová, Zuzana Stivínová, Adam Ernest, Vica Kerekes. V roli gruzínské náhradní matky, jež se stane součástí života mladého manželského páru, uvidíme gruzínskou herečku Mariam Khundadze, držitelku ceny za nejlepší ženský herecký výkon z MFF Karlovy Vary 2021.

Foto: Prima

Iva Janžurová s Janou Plodkovou

Scenáristka a režisérka Alice Nellis: Ráda píšu o věcech, které dobře znám

Kultura

Dejvické divadlo umělecky povede Jiří Havelka

Divadlo

Výběr článků

Načítám