Hlavní obsah

Televize o Velikonocích nepřekvapí, vsadily na filmovou a pohádkovou klasiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v televizích plánovali, co budou vysílat o velikonočních svátcích, jako by už věděli, že bude venku hezky a lidé budou raději trávit čas jinde než u televizních obrazovek. V tuzemských stanicích totiž nic nového nevymysleli. V jejich programech hrají prim staré známé pohádky a filmy. Jedinou novinku má televize Prima, která v dubnu odstartuje nový seriál.

Foto: Česká televize

ČT již tradičně odvysílá Babičku s Jarmilou Kurandovou a Libuší Geprtovou (Viktorka)

Článek

Česká televize uvede již tradičně dvoudílnou Babičku a řadu pohádek, například O princezně, která ráčkovala, Zlatovlásku, Císařova pekaře a Pekařova císaře či filmy Adéla ještě nevečeřela a Svatební cesta do Jiljí. V sobotu 30. března večer odvysílá předávání hudebních cen Anděl.

Foto: Česká televize

Charitativní díl Peče celá země pomáhá dětem bude na ČT1.

Pro filmové příznivce na ČT art nabídne například snímky Umučení Krista, Jesus Christ Superstar, nebo film Billy Elliot.

Velikonoční TV program nabídne nejen pohádky

Velikonoce

V neděli 31. března již tradičně program ČT 2 odvysílá velikonoční požehnání papeže Františka Urbi et Orbi. První program ČT pak bude v pondělí 1. dubna vysílat charitativní díl pořadu Peče celá země a pomáhá dětem.

Nova s Ivetou, Prima a Lež na pláži

Televize Nova zopakuje například pohádku Hrátky s čertem a uvede filmy Dovolená s Andělem, Anděl na horách a Krakonoš a lyžníci. Ze zahraničních pak Hudbu složil, slova napsal nebo Dítě Bridget Jonesové.

Na neděli si Nova připravila první díl seriálu Iveta, jenž pojednává o zpěvačce Ivetě Bartošové. Dosud byl ke zhlédnutí jen na placené platformě Voyo. Hlavní vysílací čas Velikonočního pondělí bude na Nově patřit seriálu Specialisté.

Prima má na Velký pátek připraveny pohádky Nebojsa a Čertoviny a film Noc v muzeu. V sobotu odvysílá komedii Rozpuštěný a vypuštěný či Počestné paní pardubické. Velikonoční pondělí bude na Primě patřit pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci a večer prvnímu dílu nového českého osmidílného seriálu Lež na pláži, který se bude odehrávat v Chorvatsku.

Foto: TV Prima

Ze seriálu Lež na pláži

První díl toho seriálu je vlastně jedinou novinkou, která se na obrazovkách během velikonočních svátků objeví. Jeho příběh zavede diváky na chorvatské pláže, kde se ukrývá trojice mladíků před mafiánským bossem, jehož zájmy ohrozili ještě v Praze.

Recyklovat bude také Televize Seznam, která divákům nabídne například film Vesničko má středisková a řadu pohádek jako S čerty nejsou žerty, Princezna se zlatou hvězdou, Princ a Večernice nebo Jezerní královna.

Pohádkové Velikonoce v Televizi Seznam: Vesničko má středisková, S čerty nejsou žerty i Princezna se zlatou hvězdou

TV a streaming

Reklama

Výběr článků

Načítám