Hlavní obsah

Sofía Vergara se mění v Griseldu Blancovou, Kokainovou kmotru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělé obočí, umělé zuby i protetický nos, to byla jen část změn vizáže, které hodiny před natáčením absolvovala kolumbijská herečka Sofía Vergara. V maskérně se takto měnila v Kokainovou kmotru, Kolumbijku Griseldu Blancovou. Seriál Griselda, v němž hraje hlavní roli, je od čtvrtka k vidění na Netflixu.

Proměna, Sofía Vergara se mění v GriselduVideo: Netflix

 
Článek

Pro herečku - vyhlášenou svou krásou - jde vůbec o první velkou dramatickou roli. Na to, jak ji prožívala, odpovídala online, na tiskové konferenci z Londýna, které se Novinky zúčastnily.

Uvedla, že dopředu počítala, že nebude vypadat tak, jak je zvyklá.

Foto: Netflix

Sofía Vergara

K tomu, aby se co nejvíce podobala reálné předloze, sloužily také kostýmy, důkladný make-up a účesy.

„Správný vzhled byl pro mě velmi důležitý, protože jsem potřebovala zmizet… Chtěla jsem, aby si nikdo nevzpomněl na mě nebo na mou poslední roli Glorie Pritchettové. Chtěla jsem se dostat do Griseldiny hlavy a skutečně pochopit její mentalitu, odkud pochází.“

Uznávaná mafiánská série Narcos česky. Pozdě, ale přece

Film

Připomněla také fakt, že obě jsou Kolumbijky, což jí cestu k uchopení role v něčem usnadnilo. Co se týče vzhledu, musela se před kamerou dostat do 70. a 80. let, do doby, kdy Griselda (1943-2012 - pozn. red.) ovládla byznys s kokainem v Miami.

Do lokality přišla nelegálně v roce 1964 z Kolumbie, se třemi malými dětmi, tehdejším manželem a kilem kokainu. Netrvalo dlouho a žila „svůj americký sen“. Z nuly se stala šéfkou jednoho z nejmocnějších drogových kartelů ve Spojených státech.

Přezdívalo se jí Kokainová kmotra, případně Černá vdova. Proslula svou krutostí, jež šokovala nejen americkou veřejnost, ale také otřelé kriminalisty.

Až do svého zatčení v únoru 1985, a pozdějšího odsouzení k mnohaletému trestu, jinak patřila k lidem, kteří kolumbijskému kokainu ve velkém otevřeli americký drogový trh.

Foto: Netflix

Sofía Vergara jako Griselda

K tomu, aby se jí Vergara co nejvíce podobala, sloužil i falešný chrup. Její „předloha“ totiž měla výraznou mezeru mezi předními zuby. Ty hereččiny byly rovněž obarveny nažluto. A to kvůli zvyku Griseldy neustále kouřit cigarety. Její stylizaci pomáhaly i další věci, mimo jiné pět paruk.

„Od začátku jsem na ní milovala právě to, že jsem jí často nerozuměla,“ řekla Sofía Vergara. Dodala, že to, co naopak pochopila skvěle, je touha po tom být „skvělou matkou“. Z věcí, které jí nejdříve zcela unikaly, jmenovala posléze především kruté násilí, jež Griselda v Miami rozpoutala: „Způsob, jak dokázala ubližovat lidem, jak se chovala ke svým (ne)přátelům, jak dokázala ostatní využívat…, mi dlouho unikal.“

V tom, aby se do postavy co nejlépe vcítila, jí pomohli - jak dodala - hlavně tvůrci seriálu, především režisér Andrés Baiz, a scénář, jejž označila za dokonalý.

Foto: Netflix

Sofía Vergara jako Griselda

Jak se děj seriálu pohybuje v čase, bylo potřeba vyměnit i look, který je různě typický pro 70. léta nebo i specifický, objemnější pro 80. léta. Kromě vzhledu musela během natáčení Vergara změnit i postoj, mimiku a gesta.

Série Griselda je k vidění od 25. ledna. Její tvůrci navazují na své úspěšné projekty se stejnou tematikou, Narcos a Narcos: Mexico. Pod všemi je podepsaný mimo jiné již zmíněný režisér Andrés Baiz.

Griselda (2024)

Počet epizod (limitované série): 6 epizod po 1 hodině

Tvůrci: Eric Newman & Doug Miro & Ingrid Escajeda & Carlo Bernard

Režie: Andrés Baiz (všechny epizody)

Hudba: Carlos Rafael Rivera

Hrají: Sofía Vergara (Griselda Blancová), Alberto Guerra (Dario Sepúlveda), Christian Tappan (Arturo Mesa), Martín Rodríguez (Rivi Ayala), Juliana Aidén Martinezová (June Hawkinsová), Vanessa Ferlitová (Carmen Gutiérrezová)

Premiéra 25. ledna, Netflix

Seriál Griselda představí kmotru

Kultura

Kolumbijskou "kokainovou královnu" zastřelili cestou od řezníka

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám