Hlavní obsah

Seriál #annaismissing o zmizení influencerky jede za hranice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál #annaismissing sbírá ocenění a nominace. Poté co obdržel cenu Trilobit udílenou FITES (Český a televizní filmový svaz), získal Cenu české filmové kritiky v kategorii Mimo kino a nominaci na Českého lva, byl vybrán i do festivalové soutěže Series Mania.

Foto: Aerofilms

#annaismissing a herečka Viktorie Vítová, filmová influencerka Anna

Článek

Největší evropský mezinárodní festival zaměřující se na seriálovou tvorbu z celého světa se bude konat v březnu ve francouzském Lille.

Na festival se hlásili tvůrci 369 seriálů ze šedesáti zemí. Thriller #annaismissing, který pojednává o influencerce Anně, jež náhle zmizí, se dostal do soutěže Short Form Competition, kam bylo vybráno osm seriálů vyrobených ve Francii, Švýcarsku, Kanadě, Dánsku, Finsku, Německu a Austrálii.

„Series Mania je jeden z nejprestižnějších festivalů televizních seriálů na světě, navíc s velmi pečlivou dramaturgií. Každoročně uvádí na velkém plátně to nejlepší ze světové televizní tvorby, současně pomáhá objevovat nové a originální televizní tvůrce a projekty. Na festivalu byl v roce 2020 uveden #martyisdead. Vrátit se s #annaismissing, a to rovnou do soutěže, je velká radost a čest,“ uvedli producenti Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka.

RECENZE: #annaismissing: Může se to stát i vám a vašim dětem?

Kultura

Ti uspěli již se zmíněným seriálem #martyisdead, který v roce 2020 získal mezinárodní cenu Emmy a také Českého lva.

Jak v seriálu #martyisdead, inspirovaném skutečným případem kyberšikany, tak i v napínavém příběhu s překvapivým odhalením #annaismissing se tvůrci zabývají odvrácenou stranou internetu, která změní život jedné rodině.

Režisérem projektu je Pavel Soukup, scénář napsala Lucie Kryzová. V České republice a na Slovensku je k vidění na Voyo.

Režisér Pavel Soukup: #annaismissing: Novým tématem je vyčlenění člověka

Film

Producent Vratislav Šlajer: Všechno, co se v seriálu děje, je reálné

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám