Hlavní obsah

RECENZE: Na vlnách Jadranu se houpou zlomená srdce a vyšetřují zločiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatský ostrov Brač a letní pohodová atmosféra, kterou chrání místní policisté posílení o české kolegy. V dnešních mrazivých dnech je seriál Na vlnách Jadranu pozvánkou na prázdninovou dovolenou jak od cestovní kanceláře. První díl uvedla Prima ve středu večer, všechny díly jsou již na Prima+.

Foto: archiv TV Prima

Matěj Hádek, Sebastian Cavazza, Adam Ernest – hlavní postavy seriálu Na vlnách Jadranu

Článek

Šestidílná série Na vlnách Jadranu je volným pokračováním seriálu Pod hladinou, který měl premiéru v loňském roce. A pro jeho diváky, kterých se na každý díl první osmidílné řady dívalo přes milion, je určitě příjemným pokračováním příběhu bývalého potápěče Jana Zacha (Matěj Hádek).

Právě on se stal letní posilou chorvatských kolegů, pomáhá českým turistům a zároveň rozplétá okolnosti smrti své přítelkyně Alice (Sandra Nováková).

Tempo seriálového příběhu je hodně pozvolné. Dlouhé záběry na zajímavé a českým turistům dobře známé prostředí jadranské riviéry vyrovnávají místy zbytečně rozvleklé dialogy s příběhem příliš nesouvisející. Jako například dialogy slovenské vdovy v podání Anny Šiškové, která vidí syna v Zachově kolegovi, jehož hraje Adam Ernest, a až otravně se o něj snaží starat.

Co přinesou televize v novém roce? Hlavně seriály

Kultura

Ze seriálu vyčnívá svým charismatem slovinský herec Sebastian Cavazza, divákům známý například ze seriálu Besa, který hraje místního policejního šéfa Zorana.

Foto: archiv TV Prima

Sebastian Cavazza hraje šéfa Zorana

Příběhy záchrany turistů jsou inspirovány skutečnými případy a potvrzují správnost vybrané lokace. Všemi díly prostupující linka údajného úmrtí Alice při plnění služebních povinností je možná nakonec překvapivá pro postavu ženy, která lámala srdce dvěma mužům v předcházející sérii Pod hladinou.

Tomu však porozumí hlavně ti, kteří ji viděli. Ti ostatní se v tom mohou trochu ztrácet. Ale to asi nevadí, protože na Jaderské moře a historický ostrov Brač se hezky dívá.

Na vlnách Jadranu, Prima
scénář: Lucie Paulová
Hrají: Matěj Hádek, Natalia Germani, Adam Ernest, Sebastian Cavazza, Sara Sandeva, Maroš Kramár, Anna Šišková a další
Hodnocení: 55 %

Švýcarská televize s okamžitou platností přestala vysílat filmy s Depardieuem

Kultura

Reklama

Související témata:
Seriál Na vlnách Jadranu

Výběr článků

Načítám