Hlavní obsah

RECENZE: Krematorium zachraňuje Jiří Lábus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randall a Hopkirk, Patrick Swayze jako Sam Wheat ve filmu Duch nebo Ondřej Jonáš Karla Rodena ve snímku Indián. Zmíněný seriál a filmy spojuje jedno, duch. A ten také hraje hlavní roli v on-line seriálu Krematorium. Ducha zesnulého strýce Jiřího Lábuse v něm ztvárnil právě Jiří Lábus, který rozhodnutí odejít na onen svět nepřijal.

Foto: Divadlo Mír

Jiří Lábus hraje ducha sebe samého.

Článek

Šestidílný seriál Krematorium je z dílny ostravského Divadla Mír a k vidění je pouze on-line, na videotéce MirPlay.cz a YouTube kanálu divadla.

V době covidového průšvihu Divadlo Mír bodovalo se seriálem sKORO NA mizině, v němž ze zavřeného divadla bavilo diváky zavřené doma. Teď se pustilo do jiného žánru, duchařského. A komediálního. Na něm je ale nejvtipnější právě Jiří Lábus, který hraje sám sebe. Celý seriál tak zachraňuje.

Jako duch se odmítá smířit se svým skonem a štve a baví nejen své příbuzné. Vtipný je i jeho pohřeb, kdy mu na rozloučenou sbor zazpívá znělku pořadu Možná přijde i kouzelník Tak už jdeme do finále.

Albert Čuba: Svůj vtip musí komik ustát

Styl

Tvůrci zřejmě splnili hercovo přání, které vyslovil v jednom z rozhovorů, a sice aby hrála právě tato píseň, až s ním jednou bude zajíždět rakev.

V seriálu bude zajíždět několikrát, za velkého potlesku jako při děkovačce na jevišti.

Foto: Divadlo Mír

Rodina Záhorských se svým zesnulým strýcem.

Většinou se ale jedná o vtipné gagy propojené slabším příběhem rodiny Lábusova synovce vlastnícího krematorium. Ten s manželkou jako by svou vizáží odkazoval na Morticii a Gomeze z Addamsovy rodiny. Ale tím podobnost končí. Manželka je pragmatická, snaží se rodinné krematorium provařit i přes slevové kupony pro rodiny budoucích klientů.

Herecky vyčnívá jen Jiří Lábus, kterému příjemně sekunduje Marie Anna Kupcová, jež hraje jeho praneteř. Herci divadla Mír Albert Čuba, Robin Fero či Lada Bělašková je spíš doplňují.

Ale kvůli Lábusovi je příjemné se na seriál podívat bez očekávání něčeho velkého. Jen pro pobavení.

Krematorium, Divadlo Mír
On-line seriál, šest dílů
Režie: Tomáš Svoboda
Hrají: Jiří Lábus, Albert Čuba, Robin Ferro, Vladimír Polák, Lada Bělašková, Marie Anna Kupcová, Kamila Janovičová a další
Hodnocení: 45 %

Robin Ferro: Jsem tak trochu asociál

Styl

Režisér Vladimír Skórka: Diváci nás podrželi, poslali zase peníze

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Mír

Reklama

Výběr článků

Načítám