Hlavní obsah

První pětice nových soutěžících StarDance odtajněna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize odtajnila první pětici soutěžících podzimní třinácté řady StarDance. Letos se na parketu představí herečky Marta Dancingerová a Jana Paulová, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, kuchařka a influencerka Chili Ta a zpěvačka Lucie Vondráčková.

Foto: Facebook ČT

Pětice nových soutěžících třinácté řady StarDance.

Článek

Další osobnosti představí ČT postupně. Změna, jak jsme již uvedli, nastala ve složení poroty. Televize se rozloučila se Zdeňkem Chlopčíkem, na jeho místo přišel tanečník Jan Tománek. Bude ve trojici s Tatianou Drexler a Richardem Genzerem.

„Na postu moderátorů se žádná změna nechystá, zůstává populární dvojice Tereza Kostková a Marek Eben,“ uvedla pro Novinky tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Zdeněk Chlopčík už nebude porotcem StarDance

TV a streaming

Se StarDance se také rozloučil hlavní choreograf Marek Zelinka. Jeho pozici ČT rozdělila mezi dva nové choreografy Ivanu Hannichovou a Martina Koldu.

ČT: StarDance je naše

S výtkami, že StarDance patří na obrazovky komerčních televizí, ne veřejnoprávní, nesouhlasí generální ředitel ČT Jan Souček.

„Česká televize se už bezmála jednadvacet let řídí svým kodexem, který vychází z pojetí veřejné služby zajišťující přístup k informacím, kultuře, vzdělání a zábavě pro všechny občany. A taneční soutěž StarDance už dvanáctkrát potvrdila, že právem patří na veřejnoprávní obrazovku,“ sdělil.

„Od roku 2006 si udržuje nadstandardně vysokou úroveň v žánru televizní zábavy, sledují ji statisíce diváků napříč věkovými kategoriemi a od roku 2015 má navíc mimořádný charitativní přesah. Letošní, třináctý ročník nebude výjimkou,“ dodal Souček.

Trénovat se začne v létě

Desítka nových soutěžících se svými tanečními partnery začne trénovat standardní a latinskoamerické tance od léta ve zkušebnách ČT na Kavčích horách.

„Nabídku do StarDance jsem přijala, protože bych si strašně vyčítala, kdybych to neudělala. Účast v této soutěži je takový můj malý sen. Takže rozhodnutí bylo rychlé a jasné. Věděla jsem hned, že do toho půjdu,“ uvedla Marta Dancingerová.

Foto: Amrie Anna Baráková/ČT

Marta Dancingerová

Také herečka Jana Paulová se už na tréninky i přenosy těší: „Je to výzva, která mě může vyrušit z krásné, radostné, ale přece jen už trochu rutiny natáčení a hraní divadla.“

„Budu mít důvod uvést své tělo do nějakého pohybu, protože lenost v poslední době vítězí nad vědomím, že bych pro sebe měla něco dělat. Mám aspoň motivaci začít tělo zpevňovat. Říkala jsem si, že kdyby to měl být jen tenhle jediný důvod, má to smysl,“ doplnila.

Foto: Marie Anna Baráková/ČT

Jana Paulová

Účast ve StarDance řadí k nejvýraznějším událostem svého života šampionka bojových sportů Martina Ptáčková.

„Přiznávám, nechodila jsem do tanečních a tanec mi vůbec nic neříká. StarDance budu brát jako svůj nejtěžší zápas a tancování jako největšího soupeře. Myslím, že tanečník, který mě bude mít na starosti, si to se mnou dost užije. Bude muset být hodně empatický, trpělivý a všechno mi desetkrát vysvětlit. Ale každopádně se budu snažit,“ uvedla.

Foto: Marie Anna Baráková/ČT

Martina Ptáčková

„Tanec zbožňuji, ale musím se přiznat, že i přes prvotní obrovské nadšení jsem musela přemýšlet, jestli takový závazek opravdu zvládnu. Ale právě možná kvůli té kombinaci strachu a nadšení jsem se rozhodla do toho jít,“ uvedla kuchařka Chili Ta.

„Věřím, že růst se odehrává právě v tomto průsečíku, kde před vámi stojí něco, co ve vás vzbuzuje vášeň i respekt, ale zároveň věříte, že je ve vašich silách to zvládnout,“ dodala.

Foto: Marie Anna Baráková/ČT

Chili Ta

Opakovanou nabídku do soutěže dostala od produkce pořadu herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková.

„StarDance mi už jednou cestu zkřížila. Bylo to asi před patnácti lety. V té době jsem ale zkoušela v divadle a netroufla jsem si herectví a tanec zkombinovat. No strašpytel jsem byla. A pak mi to bylo samozřejmě trošku líto, takže děkuju za druhou šanci.“

Foto: Marie Anna Baráková/ČT

Lucie Vondráčková

Ve StarDance končí choreograf Marek Zelinka

TV a streaming

Kickboxerka Martina Ptáčková: Mám posunutý práh bolestivosti, některé věci ani nevnímám

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám