Hlavní obsah

Herci Nicola Coughlanová a Luke Newton: Bridgertonovi? Zažíváme opravdovou love story

Herci Nicola Coughlanová a Luke Newton jsou ústřední dvojicí třetí řady oblíbeného seriálu Bridgertonovi. Jako Penelope a Colin hrají pár, kolem nějž se točí děj. O tom, na co se mohou ještě diváci těšit, se rozpovídali v rozhovoru, na němž byly i Novinky.

Trailer seriálu BridgertonoviVideo: Netflix

 
Článek

Třetí série seriálu patří vám, tedy vaší dvojici. Jak jste ten tlak zvládali?

Luke Newton: Páni, já nevím. Přišlo mi, že jsme právě tohle čekali. Známe se už pět let, prožíváme cestu Colina a Pen od prvního dne. Nastal zkrátka vhodný čas, aby se jejich příběh dostal do popředí. Jsme nadšení, že můžeme od začátku prožít jejich cestu a zažít je v nejrůznějších situacích.

Nicola Coughlanová: Byla to pro nás přirozená cesta. A tlak? Myslím si, že jediná věc, kterou může člověk pro jeho zvládnutí udělat, je, že se od vnějšího světa odpojí. Nesmí myslet na to, jak je seriál populární, kolik má diváků, fanoušků. Ano, všechny je respektuješ, vážíš si jich, ale zároveň tvrdě pracuješ bez toho, aniž bys si příliš připouštěla jejich očekávání. Myslím si, že jsme to s Lukem zvládli.

Oblékáte se do historických kostýmů. Jak těžké byly?

Nicola Coughlanová: Záleží na tom, jaký záběr jsme točili. Ale obecně byly ve třetí řadě kostýmy pohodlnější než třeba v té první. Tehdy byly opravdu dlouhé a těsné. Ve třetí řadě byly o něco volnější, o něco lépe se mi v nich pohybovalo. Což ovšem nastalo až koncem natáčení, kdy už jsem se s kostýmy sžila.

Autoři seriálu Problém tří těles: Scény z Číny se natáčely poblíž Londýna

TV a streaming

Luke Newton: Pro mě byly pohodlné vždycky, jen jsem si musel zvykat na to, že pokaždé, když jsem šel na toaletu, trvalo to… Měly hodně knoflíků, které se rozepínaly.

Co tedy můžeme od vašich postav ve třetí řadě očekávat? Zažíváte velkou lásku?

Nicola Coughlanová: Ano, zažíváme love story, opravdovou, která má hodně propadů, ale taky vzestupů. Jako divák opravdu zažijete romantiku, ač v jejím pozadí sem tam bude napětí. Ostatně tahle kombinace se lidem obvykle líbí. Jsme si jistí tím, že vás seriál pohltí.

Luke Newton: Třetí řada je velmi rychlá. Během pár měsíců budete sledovat široké spektrum emocí, které naše postavy zažívají. Do tohoto období jako by se směstnal pětiletý partnerský vztah. A vypadá to, že se nám všem podařilo příběh lásky Colina a Pen zhmotnit.

Foto: Netflix

Bridgertonovi. Penelope Featheringtonová (Nicole Coughlanová) se konečně vzdala své dlouholeté lásky ke Colinu Bridgertonovi (Luke Newton). Anebo ne?

Jak velká byla výhoda, že se už roky znáte, že znáte důkladně své postavy?

Luke Newton: Velká. Colina jsem znal, v seriálu jsem s ním rostl celých pět let. Hrál jsem už několik jeho verzí. Ve třetí řadě se vrací do seriálu jako dospělý muž, což jsem si užil. Má před sebou úkol, který chce splnit.

Existovala nějaká největší výzva, kterou jste museli společně při natáčení příběhu Colina a Pen řešit? Byly to třeba milostné scény?

Nicola Coughlanová: Ne, naopak. U milostných scén šlo o jedny z nejhezčích částí natáčení, které jsme měli… Nejtěžší spíš byl skutečně tlak spojený s určitým očekáváním, naším i lidí kolem. Natáčeli jsme dlouhé měsíce, skoro každý den. Neustále jsme se učili scénáře. Hodně jsme i cestovali. Kvůli seriálu jsme absolvovali lekce tance. A ke konci natáčení, mohu-li to říci za oba, jsme byli smrtelně unavení, ale šťastní. Na výsledek jsme pyšní.

Scenáristka Jess Brownellová: Bridgertonovi? První řada byla vášeň, druhá touha, třetí bude romantika

TV a streaming

Luke Newton: Souhlasím ve všem. I s tím, že po poslední klapce jsme byli velmi, velmi unavení. To souviselo s tím, že jsme se do natáčení naplno ponořili. Nic jiného kolem nás tehdy neexistovalo.

A co ty milostné scény? Prý jste si je nacvičovali podobně jako tanec.

Nicola Coughlanová: Tanci jsme se věnovali rozhodně více, ale skutečně jsme si před natáčením zkoušeli i scény, na které se ptáte. Jak jsem říkala, nebyly pro nás problém. Jsme přátelé. Věříme si, respektujeme se. Líbací scény byly tak pro nás jednodušší.

Jak dobří jste tanečníci?

Luke Newton: Mám pocit, že Colin a Pen se v průběhu řad v tanci zlepšují stejně jako my. Posuďte to sami, jako diváci. Tanec je sbližuje, vypovídá zároveň o mnohém. Je opravdovým zobrazením proměny jejich vztahu…

Choreografii jsme od začátku navíc pilovali s úžasným Jackem Murphym, naším choreografem. Ostatně na lekci tance jsme se taky jako Pen a Colin prvně setkali. Je proto krásné ohlédnout se do minulosti… Ve třetí řadě jsme už vycházeli z toho, co jsme uměli. Ani s tancem jsme tedy ve třetí řadě rozhodně nebojovali.

Foto: Netflix

Třetí série Bridgertonových

Nicola Coughlanová: Ve třetí řadě jsme se v tanci sžili. A když jsme měli přestávku mezi záběry, jako skupina herců jsme odpočívali, tak jsme také trénovali konkrétní tanec, který jsme pro další natáčení potřebovali. Vše běželo přirozeně. Někdy jsme k nácvikům přidali také procvičování dialogů.

A už víte, proč Bridgertonovi u diváků tolik uspěli?

Luke Newton: Je to show, podívaná. Podle mě se diváci v postavách vidí. Seriál jim nabízí široké spektrum dějových linií a různých vztahů, témat. Je navíc o lásce, romantice, rodině, což je kombinace, která v sobě přináší prostor pro drama, zápletky.

Každý z nás se v něm může najít, může se s ním ztotožnit. Zažíváme stále dokola podobné věci. Na jednu stranu je svět Bridgertonových hodně vzdálený tomu, jak žijeme teď, na tu druhou je úplně stejný. Denně řešíme vztahy, přátelství, rodinu nebo lásku. Základní starosti i radosti, emoce máme jako lidé stejné bez ohledu na dobu, v níž žijeme.

Historička Marie Michlová: Gentleman by se dříve vzdal všeho, jen aby si uchránil čest

Móda a kosmetika

Neopětovaná láska a silné ženské postavy. Třetí Bridgertonovi slibují eskalaci románku, na který čekáme od první série

TV a streaming
Související témata:
Luke Newton
Nicola Coughlan

Výběr článků

Načítám