Hlavní obsah

Dobré ráno, Brno! jede hned od začátku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude pokračovat ranní vysílání z Brna? Přežil režisér Mirek Kurš pád z okna? Co dělají moderátoři, rosnička, maskérky, kostymérky, zvukaři, když je vysílací pauza? Seriál Dobré ráno, Brno! vstoupil na obrazovky České televize druhou řadou.

Foto: ČT

Hlavní hrdinové druhé řady Dobré ráno, Brno! zůstávají stejní. Zleva Ondřej Kokorský, Zuzana Zlatohlávková, Jan Kolařík a Simona Lewandowská.

Článek

A hned na začátku je jasné, že to bude zase dobrá jízda. Brněnské vysílání bylo nahrazeno ostravským, ale to se moc neujalo. Kurš (Jan Kolařík) leží v nemocnici v kómatu, a tak se hledá jeho zástupce.

Plán je jasný, musí to být režisér, který je v osobním bankrotu a nachází se momentálně v okruhu padesáti kilometrů v okolí Brna. Tam je na chatě Václav Marhoul, který točí krásné, hodnotné, černobílé, širokoúhlé a nevýdělečné filmy. „Ale hodnotné!“ jak sám říká. Jeho angažmá v Brně však skončí velmi rychle, když přijde o ukazováček.

Jan Prušinovský: Byl jsem vždycky fanoušek periferie

TV a streaming

Režie ranního vysílání se tedy ujme produkční Šmarda (Vojtěch Hrabák). Ale asi jen na chvíli. Nic totiž nedokáže Kurše probrat z kómatu, ale když si sestřička pustí pořad Dobré ráno, náhle procitne.

Foto: ČT

Moderátorka Radka (Zuzana Zlatohlávková) navštěvuje režiséra Kurše (Jan Kolařík) v nemocnici.

Režisér a scenárista Jan Prušinovský natočil pokračování ve stejném duchu absurdních komických situací jako v první řadě. Nebere si servítky a na stejné vlně s ním jedou všichni zúčastnění, včetně jeho kolegy Václava Marhoula. Nakonec, jak říká šéf brněnského studia Plíhal (Dušan Hřebíček): „Na Kavkách už je z toho historka. Prej v Brně děláme z režisérů kriply. Z Kurše je Masaryk, Marhoul teď nemůže vyjádřit občanský názor.“ Dobré ráno, Brno! potěší a pobaví bez omezení.

ČT odkládá premiéru seriálu, kde se střílí ve škole

Kultura

RECENZE: Smysl pro tumor potřebuje humor

TV a streaming

Anketa

Zaujal vás 1. díl pokračování seriálu Dobré ráno, Brno!?
Ano
87,2 %
Ne
4,5 %
Ještě se na něj podívám
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5669 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám