Hlavní obsah

TV Nova má nového ředitele, Dvořák chce podnikat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

TV Nova nečekaně v pondělí večer oznámila, že bude mít od 1. ledna nového generálního ředitele. Jednatelé společnosti CET 21, vlastníci stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV v písemné zprávě pro média uvedli, že jmenovali Jana Andruško do funkce generálního ředitele CET 21.

Článek

Andruško, společník advokátní kanceláře Kotrlík Bourgeault Andruško, úzce spolupracoval s jednateli a managementem CET 21 od roku 2005 jako hlavní externí právní poradce CET 21.

„Jeho role byla v posledních pěti letech klíčová při nejrůznějších strategických rozhodnutích,“ uvádí zpráva Novy, podepsaná tiskovou mluvčí Michaelou Fričovou.

V souvislosti se jmenováním uvedl Adrian Sarbu, prezident a CEO společnosti CME, že „Jana Andruško znám více než pět let a jsem přesvědčen, že využije svých zkušeností a velkého obchodního talentu k dalšímu posílení vedoucí pozice CET 21 na trhu.“

"Pracovat posledních pět let pro CME byla výborná zkušenost, je ale čas, abych se vydal jiným směrem. Mám v plánu rozvíjet několik podnikatelských příležitostí," komentoval svůj odchod dosavadní ředitel Petr Dvořák.

Andruško vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, jako advokát zastupoval například klienty v mezinárodních arbitrážích nebo podnikových fúzích, pracoval i pro státní Revitalizační agenturu. Pro jihoafrickou společnost South African Breweries (SAB) zajišťoval koupi majoritního podílu v Plzeňském Prazdroji, angažoval se také ve sporech, které v minulosti CME vedla s bývalým ředitelem Vladimírem Železným. Pro americkou mediální firmu připravoval koupi televize Nova od skupiny PPF.

CME
Americká mediální společnost Central European media Enterprises (CME) působí v oblasti médií a zábavy a provozuje společnosti působící v šesti zemích střední a východní Evropy.
Televizní stanice CME jsou v Česku (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro a MTV Romania), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a POP Brio).
CME ve třetím čtvrtletí prohloubila provozní ztrátu před vlivem odpisů (OIBDA) na 4,49 miliónu dolarů (asi 79,4 miliónu Kč) z meziročně srovnatelných 2,53 miliónu USD. Analytici čekali výraznější propad. Firma ale překvapila tím, že se jí podařilo dosáhnout čistého zisku.
Akcie CME jsou obchodovány na burze v New Yorku a na pražské Burze cenných papírů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám