Hlavní obsah

Turci zakázali medvídka Pú kvůli Prasátku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvídek Pú se v turecké televizi TRT neobjeví. Důvodem je podle deníku Cumhuriyet jeho malý kamarád Prasátko. Turecká vláda podle Cumhuriyetu zatlačila na televizi, protože prase je pro muslimy nečisté. Turecké děti tak zůstanou "ušetřeny" nezdravého ideologického vlivu růžového Prasátka. Televize ale vše popřela.

Článek

Získala na vysílání seriálu práva a do programu ho v očekávaném termínu nezařadila proto, že některé jeho části nedostala. Seriál prý začne vysílat v nejbližší možné době.

Nejdříve chtěli pracovníci TRT Prasátko vystříhat, ale nešlo to, protože je ve filmu příliš často. Nakonec tedy film úplně vyřadili. Televize TRT je kontrolována vládou a už dříve si její zaměstnanci stěžovali, že současní politici stále více zasahují do programu a to hlavně z náboženských důvodů, dodává německý časopis Der Spiegel. Tamní vláda přitom současně usiluje o vstup do EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám