Hlavní obsah

Truffaz nabídne filmovou hudbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský trumpetista Erik Truffaz, který se hlásí k odkazu Milese Davise, se po třech letech vrátí do Prahy. Na koncertu v Paláci Akropolis představí v úterý hudbu z nového alba Rollin´, na něž nahrál filmové melodie.

Foto: Vincent Guignet/Rachot

Erik Truffaz

Článek

Ve osobitých úpravách nabízí filmové melodie ze snímků o Fantomasovi i z Felliniho Silnice a dojde rovněž na skladbu Milese Davise z filmu noir Výtah na popraviště.

Chybět nemůže ani skladba od Enia Morriconeho z u nás méně známého snímku s Belmondem Le Casse (Kořist) nebo motiv od Alaina Romanse z Prázdnin pana Hulota.

Truffaz na albu ukazuje, že je nejen výborný trumpetista, jenž umí pracovat s tóny, a citlivý interpret, ale také velmi osobitý aranžér, který umí pracovat i hudbou, na níž se autorsky nepodílel.

Jak dobře se umí přizpůsobit, ukázala řada jeho alb s muzikanty z různých zemí a žánrů: když natáčel ambient s Murcofem nebo když spojoval jazz s indickou hudbou na albu Benares. I deska Krzystofem Kobylińským Give Me November pak vyjevila, jak citlivým interpretem je.

Trumpetista Erik Truffaz s ambientním projektem doprovodí mága komiksu Bilala

Kultura

Trumpetista Truffaz představí svůj vokálně hip-hopový projekt

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám