Hlavní obsah

Tři nové výstavy v Pragovka Gallery ukazují imaginární příběh o (ne)přítomnosti jedince v okolním světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Pragovka Gallery představila v polovině ledna na společné vernisáži tři nové výstavní projekty.

Foto: Marcel Rozhoň

Výstava OOZE

Článek

Skupinová expozice Echo of the Depth in Space (do 16. února) je rozdělená na tři samostatná dějství. Jsou to Ozvěna, Hlubiny a V prostoru. Hlavním cílem akce je snaha vyprávět prostřednictvím vystavených artefaktů imaginární příběh o přítomnosti či nepřítomnosti jedince v okolním světě.

Lotyšská umělkyně Laimdota Malle využívá široké škály vizuálních médií i materiálů. Na výstavě Ooze, která trvá do 30. března, pracuje s tematikou člověka a transformace jeho vzpomínek v toku času.

Foto: Marcel Rozhoň

Výstava zblízka

Rezidentka galerie Veronika Landa pak připravila projekt Zblízka, který je výběrem jejích prací z posledního tvůrčího období. Podstatu autorčina rukopisu charakterizuje komiksová a streetartová zkratka i jasný vizuální rukopis. Výstava trvá do 16. února.

„Do výstavního plánu jsme pro rok 2023 zařadili celkem dvacet dva projektů, včetně tří zahraničních rezidencí, a velké výstavy uměleckých rezidentů naší galerie. Pragovka Gallery se těmito projekty vrací k původní kurátorské koncepci galerií na Pragovce a do výstavního programu vnáší větší svobodu autorského vyjádření,“ sdělil zástupce galerie Filip Zimovjan.

Foto: Marcel Rozhoň

Výstava Echo of the Depth in Space

Lu Jindrák Skřivánková představila na komentované prohlídce nové práce. Zlaté a stříbrné příběhy lidského podvědomí

Kultura

Výstava korunovačních klenotů se prodlouží

Domácí

Reklama

Související témata:
Pragovka Art District

Výběr článků

Načítám