Hlavní obsah

Tři finalisté SuperStar: favoritka, outsider a miláček

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž Česko hledá SuperStar spěje k vrcholu. Do konce zbývají dvě kola a ve hře jsou už jen tři soutěžící. Aneta Langerová, Šárka Vaňková a Sámer Issa. Jeden z nich v neděli vypadne a skončí těsně před finálovou branou. Možná je to ten nejsmutnější úděl, ale celá tato show je především hra.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Jak si tři soutěžící doposud vedou a jaké vyhlídky na vítězné fanfáry se dají očekávat?

Role favoritky

Do role favoritky byla už před třemi týdny pasována Aneta Langerová. Sedmnáctiletá studentka z Říčan u Prahy zpívá ve volných chvílích s vlastní skupinou a jako rockerka tělem i duší vydržela v poli finalistů ze všech takto založených chvalitebně dlouho.

"Je to nepříjemný pocit být pasována na favoritku," přiznala Právu. "V téhle soutěži se ale po vyřazení Martiny Balogové může stát opravdu všechno. Já přesně nevím, podle čeho lidé soutěžící vyřazují. Ale kvůli zpěvu to asi není."

Získala si na svou stranu publikum bez rozdílu věku a pohlaví. Příčinou je její ryze civilní vystupování, možná i trochu osobní příběh, ovšem v neposlední řadě její hlas. Ze tří zbylých finalistů měla zatím nejméně výkonnostních výkyvů, což ocenila i porota.

"Nemám, co bych vám vytknul," nezakrýval minulý týden skutečnost porotce Milan Herman.

"Proč pořád stojíte tak strnule a nepohnete se? Je to zbytečné," vyčinil jí ale jeho kolega Ondřej Soukup.

"Aneta je typ, který na naší popové scéně totálně chybí," dodala Gábina Osvaldová. "Má sytý alt, který se jen tak neslyší. Tím, že je přirozená a že ze sebe nedělá diblíka, se mi líbí víc než ostatní."

Role outsidera

Šárka Vaňková postoupila do finále SuperStar z druhé šance a je výjimečná v tom, jak si ji užívá. Dostala se velmi daleko a je si toho vědoma.  "Prvenství bych přála Anetě Langerové," konstatovala.

Nepadla do oka Ondřeji Hejmovi, který ji před časem pasoval do role dobré televizní hlasatelky. Jak je soutěž stále těžší, začínají se kupit i výhrady dalších porotců. Kromě Milana Hermana. "Šárka zvládne velké výšky, má zajímavý hlas a zvládá dobře těžké písničky," zastává se jí pravidelně.

"Optimálně uspokojí méně náročnou část publika, která ji bude milovat celý život," dodal ale mnohovýznamně Soukup a pozoruhodné bylo, že mu publikum, které stranilo zpěvačce, za tuto větu zatleskalo.

"Ve výškách nejen že byla mimo, ale bylo to i falešně. Navíc mi to připadlo adekvátní tak na estrádu v roce 1975," zakončila rázně Osvaldová.

Role miláčka

Bezesporu nejvýraznější osobností mezi třemi posledními finalisty je Sámer Issa. Je ho všude plno, umí se neodolatelně smát na kameru, ovšem zároveň se zdá být trnem v oku mnoha divákům, a dokonce i soutěžícím.

Již vyřazený Julian Záhorovský přiznal, že měl před časem právě se Sámerem osobní konflikt. Zhojil ho čas a oba jsou prý nyní schopni brát se vzájemně jako přátelé. Na začátku týdne se v tisku o Sámerových vlastnostech zmínil také Tomáš Savka, který vypadl minulý týden. Nic lichotivého, ovšem tón, který Savka při svém vyprávění volil, nebyl nepřátelský. On jen pojmenoval věci tak, jak je cítí.

Issa je v tuto chvíli ze všech tří finalistů pěvecky nejméně vyrovnaný. Několik posledních kol nezazpíval dobře a sám tvrdí, že se mu stoprocentně povedlo pouze první finálové kolo. Porotce Ondřej Soukup už to minulý týden nevydržel: "Ty toho strašně moc utáhneš na svůj roztomilý čumáček, na to, jak se krásně tváříš a že jsi majitel tzv. happy face. Ale abych ti řekl pravdu, zpíváš to falešně. Nezlob se, kandiduješ na SuperStar, tak se to proboha nauč," hlásal.

Sázkové kanceláře vsadily na Anetu Langerovou. Podle jejich mínění bude druhý Issa a v neděli vypadne Vaňková.

Jak ale říkají všichni soutěžící, stát se může cokoli. Nechme se proto překvapit. Koneckonců, u televizních obrazovek sedí lidé, kteří si vybírají svou budoucí hvězdu. Jistě by neradi, aby si za to chtěli někdy příště nafackovat.

Reklama

Související články

SPECIÁL: Vše o SuperStar

V neděli 11. dubna diváci a porotci vybrali poslední dva finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Zkompletovala se tak finálová desítka - pět žen a pět mužů....

Výběr článků

Načítám