Hlavní obsah

Tolkienovi dědicové žalují filmaře, Hobita jim prodali do kasin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správci dědictví spisovatele J.R.R. Tolkiena žádají náhradu 80 miliónů dolarů od filmových producentů, protože prý porušili autorská práva. Hobita totiž prodali i k využití v online kasinech a v dalších formách hazardu.

Článek

Žaloba, která byla podána v Kalifornii, tvrdí, že licence pro kasina poškozují autorův odkaz a žádá tučnou náhradu, napsala BBC. Producenti se ještě nevyjádřili.

Právníci se mají na co těšit, protože film Hobit zřejmě vyvolá lavinu soudních sporů. Nedávno se ozvali i ochránci zvířat s tvrzením, že během natáčení zemřelo až 27 tvorů. Režisér Peter Jackson něco takového rezolutně odmítnul.

Společnosti Warner Bros., New Line Cinema a MGM zase žalují tvůrce nezávislého filmu Age of the Hobbits, protože se prý moc podobá velkofilmu Hobit, který stál asi miliardu dolarů.

Malý nenápadný filmeček se najednou vyloupnul odnikud a může mít úspěch, pokud se sveze na současné vlně popularity fantasy. Producenti "velkého Hobita" zuří, protože do reklamy napumpovali milióny dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám