Hlavní obsah

Točí se dalších 116 dílů Rodinných pout

Právo, Helena Vacková, Dana Kaplanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinná pouta patří k nejpopulárnějším tuzemským seriálům, na jeden díl se dívají téměř dva milióny diváků. Zájem o něj mají také Slováci a Němci. Televize Prima proto v těchto dnech začala natáčet druhou řadu seriálu, která bude mít opět 116 dílů.

Článek

Rodinná pouta přitom už jsou nejdelším původním českým seriálem, který překonal čtyřiapadesátidílný Život na zámku. Původně měl mít pouze sto čtyři díly, pak se jej tvůrci rozhodli natáhnout o dalších dvanáct. Velký zájem ze strany diváků je ale zřejmě nakonec přiměl k tomu, aby příběhy odehrávající se okolo firmy rodiny Rubešů dále rozvedli.

Příběh se začne odehrávat po roce od konce první řady. Ivana, která se rozhodne podnikat se svou matkou a Simonou Pražákovou, to stále táhne k Sýkorovi. Stejně nejistý je ale vztah Simony s doktorem Wagnerem, kterému dělá ze života peklo. Liška jde do sebe a otevře si soukromou ordinaci, kde své pacienty léčí netradičními metodami.  

Rubeše nahradí Skála

V pokračování Rodinných pout ale dojde ke změnám a některé hlavní hrdiny vystřídají zatím neznámé tváře. Do děje také vstupuje nová rodina Boháčkových, jejichž dcera Marie (Renata Visnerová) se stane ústřední postavou druhé řady seriálu.

Méně budě vidět Tomáš Krejčíř, ztvárňující dosud hlavní postavu Adama Rubeše: "Poslední rok byl pro mě opravdu jen ve znamení Rodinných pout a kvůli natáčení jsem ani neměl čas na svou rodinu." Nakonec se domluvil se scenáristkami, že se ve druhé sérii stáhne trochu do ústraní. Poté, co si vezme Evu, odcestují společně do Švýcarska.  Krejčíř byl přitom za roli nominován na objev roku v cenách Tý Tý stejně jako Zdeňka Žádníková - Volencová, která hraje Ivanku Rubešovou.

Do centra pozornosti se posune ambiciózní manažer rodinné firmy Jan Skála, kterého hraje Saša Rašilov: "Za tu krátkou chvíli, co v seriálu vystupuju a vím, co mě čeká, nemám vůbec nutkání něco měnit. Přístup autorek je velmi otevřený, stejně tak debata o vývoji figur."

Pražáková ještě přitvrdí

Charakter své postavy by ani za nic neupravovala Alice Bendová, která v Rodinných poutech ztvárnila Simonu Pražákovou. "Že je mrcha a bude ještě větší, k Simoně patří. Mně se to líbí," říká Alice, která si už nedovede představit, že by najednou Simona začala sekat latinu. "Myslím, že by to ztratilo své kouzlo."

Jan Révai, neboli inženýr Robert Krátký, je dalším představitelem, který mnohým z televizních diváků zřejmě při sledování dílů pije krev. Jenže jemu hrát zápornou postavu nevadí. Na otázku, co by na své seriálové postavě nejraději změnil, se smíchem jednoduše odpovídá: "Hrála by hlavní roli!"

Řadu záporných postav rozšíří i muzikant a herec Petr Vondráček, který hraje klavíristu a intrikána Viktora Švarce: "Obecně platí, že se snáz hrají gauneři než kladní hrdinové nebo romantici. Pro mě, jako pro herce s malou zkušeností, to bude lepší a docela mi to vyhovuje."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám