Hlavní obsah

Tipy Ondřeje Hejmy

Novinky, jaš, VLA, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ondřej Hejma zpěvák skupiny Žlutý pes prozrazuje, co jej v poslední době zaujalo v kultruře. Redakčními tipy jsou pak nová deska Karla Hály a výstava s názvem Malíři ´03.

Foto: Městská nemocnice Ostrava

Vyšetření pacienta.

Článek

Čtu: Životopis Charlese Bukowskiho a Tajný deníček Mariky Sörösové. Takhle se mi to teď sešlo. Listuji také biografií Rolling Stones, která tu vyšla loni.

Poslouchám: Christinu Aguileru a všechny ty popové hvězdy. Kromě toho se hrabu ve starých bluesových věcech.

Viděl jsem: Chodím hlavně na české filmy. Viděl jsem Jedna ruka netleská, Nuda v Brně, chystám se na Mazaného Filipa a asi půjdu na Želary, když teda mají tu nominaci. Zahraniční filmy si nechávám do letadla. Viděl jsem tam všechny ty Pány prstenů a Harry Pottery.

Internet: Používám ho výhradně pracovně. Jedu všechny zpravodajské servery všech deníků, ceskamedia.cz a na hudbu www.allmusic.com.

Karel Hála: Dívko toulavá

K loňským sedmdesátinám zpěváka Karla Hály vydal Multisonic výběr nejznámějších Hálových hitů z 60. a 70. let, které nově nazpíval Hála se studiovou kapelou a hosty. Mezi nimi nechybí ani Karel Gott - ten se dokonce hlásí k Hálovi jako ke svému vzoru a na albu zpívá sbor v titulní písní složené původně bratry Štaidly pro Gotta. Pamětníci uvítají mezi 18 písněmi i Matyldu, Dej mi pár okovů, Všichni tancovat jdou, Vzpomínky mi zůstanou a další hity, kterým sice chybí původní aranžmá TOČRu a orchestru K. Vlacha, ale zůstal jim naštěstí Hálův swingem ovlivněný projev se skvělým frázováním.

Karel Hála: Dívko toulavá, Multisonic, 53:30

Malíři 03

K renesanci české malby, která prožívá svůj opětovný boom, přispívá nyní i klatovská Galerie U Bílého jednorožce. Pražský kurátor Martin Dostál tu připravil bilanční výstavu šesti výtvarníků střední generace, kteří ve své tvorbě - na rozdíl od mnoha svých vrstevníků - upřednostňují malování před fotografií a videem. Zastoupeny jsou práce Tomáše Císařovského, Františka Matouška, Jana Merty, Petra Pastrňáka, Petra Písaříka a Jakuba Špaňhela. V sobotu 14. února odpoledne se v expozici koná diskuse s kurátorem o současném stavu malby v Česku.

Malíři 03, Galerie U Bílého jednorožce, Klatovy, 1. 2. - 28. 3. 2004

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám