Hlavní obsah

Tipy Jiřího Hůly

Novinky, Peter Kováč, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtvarník Jiří Hůla uvádí, co ho v poslední době v kultuře nejvíce zaujalo. Redakčním televizním tipem je film Antonia.

Foto: Dalibor Michalčík

Festival Musica Holešov se konal už potřetí v holešovském zámku.

Článek

Tipy výtvarníka Jiřího Hůly

Čtu: Knihu Kamila Zvelebila Modré hory. Kvůli množství podivuhodných informací získaných během několika cest o kmenech Irulů a Todoů žijících v Modrých horách (Nílgiri) v jižní Indii.

Poslouchám: Desky vydavatelství Silver rocket, které se nikdy nestanou středem obecného zájmu (skupiny OTK, Gnu, Squall). Poněkud okrajová, ale upřímná, syrová hudba. Více na adrese www.noise.cz/srr/.

Viděl jsem: Výstavu Ladislava Sutnara v Jízdárně Pražského hradu. Autor zásadně ovlivnil několik oblastí užitého umění - hračku, knižní tvorbu, bytové zařízení, architekturu, výstavnictví. Expozice jenom naznačuje rozsah, kvalitu a význam Sutnarovy práce. Naštěstí ji doprovází skvostná monografie. Skvělé je prostorové řešení výstavy, které dělal Olgoj Chorchoj.

Surfuji: Lexikon českých vytvarníků narozených ve XX. století na adrese www.sca-art.cz. Ne proto, že mi ostravské sdružení SCA (Společnosti pro současné umění) poskytlo prostor pro mé stránky, ale pro aktuální informace o současném českém výtvarném umění, které potřebuji ke své práci. Jako CD-rom SCA právě vydává už šestou aktualizovanou verzi.

Vlastní stránky: www.sca-art.cz/agenturagh. Založil mi je pohotově asi před třemi lety syn.

Antonia

Nizozemský film z roku 1995 získal Oscara jako nejlepší cizojazyčný snímek. Hlavní hrdinkou rodinné ságy je čtyřicetiletá vdova, která se s dcerou Danielle vrací po dvaceti letech do rodné vesnice. Nezávislá žena část vesničanů svým chováním provokuje, jenže její silná osobnost zároveň osudy některých výrazně ovlivní: pod svou ochranu vezme slabé, kteří se sami nejsou schopni bránit zlu. Teprve u ní najdou sebeúctu i štěstí.

ČT 2, 7. srpna, 22.05

Související témata:

Výběr článků

Načítám