Hlavní obsah

Tipy hudebníka Tima Janise

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký skladatel a hudebnik Tim Janis uvádí, co ho v poslední době zaujalo v kultuře. redakčními tipy jsou nová deska Gloriie Estefanové: Unwrapped a kniha Jarmily Bednaříkové - Stěhováni národů.

Článek

Tipy Tima Janise

Čtu: Především Bibli a teď také povídky na téma "moře" a námořnické příběhy.

Poslouchám: Snažím se prostudovat muziku Berlioze. Jinak pracuji na zdokonalování vlastních kompozic, protože mám mnoho zakázek.

Viděl jsem: Chtěl bych co nejdřív vidět váš film Kolja.

Internet: Používám ho hojně, například k prodeji svých desek.

Jarmila Bednaříková: Stěhování národů

Nakladatelství Vyšehrad vydalo původní českou práci věnovanou velkému dějinnému zlomu v historii Evropy - době, kdy skončila antika a zrodil se středověk. Autorka z katedry historie Masarykovy univerzity v Brně napsala čtivý, popularizující přehled s množstvím zajímavých detailů. S přehledem zpracovává zahraniční poznatky, ale vychází i z vlastních výzkumů - v odborném tisku publikovala především studie o Hunech, o christianizaci barbarů a o duchovní světě Franků v 5. - 6. století

NakladatelstvíVyšehrad, 416 stran

Gloria Estefan: Unwrapped

Ostřílená zpěvačka mísí ostrovní pohled na střední proud s hispánskými motivy a činí tak profesionálně, ale také chladně. Její další deska dýchá vykalkulovaností. Přikládá nápad k nápadu, aby v samotném závěru vznikl správný dojem, že anglicky a ve čtyřech případech španělsky zpívané skladby proběhly a nic za sebou nezanechaly.

Sony Music/Bonton, 63:28

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám