Hlavní obsah

The Weeknd skládá poctu osmdesátkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klipem Sacrifice láká kanadský zpěvák The Weeknd na nové studiové album Dawn FM a skládá další poctu svým vzorům z osmdesátých let.

Foto: Universal

Obal alba Dawn FM

Článek

Abel Tesfaye, který si říká The Weeknd, natočil jednoduchý videoklip, ve kterém účinkuje hlavně on sám. Skladba Sacrifice zjevně odkazuje k R osmdesátých let, k Michaelu Jacksonovi, Princovi, Steviemu Wonderovi.

Přímočarý taneční funky track založil na kytarovém riffu a popovém refrénu. Kolem toho šikovně zakouzlil se syntezátory v retro stylu a hit byl hotov.

Na nové desce Dawn FM se podíleli Lil Wayne, Tyler, The Creator i žijící legenda  Quincy Jones, který měl značný podíl na úspěchu prvních desek Michaela Jacksona.

The Weeknd je jednou z nejvýraznějších tváří světové R scény. Kariéru začal v roce 2010 prvními ukázkami na internetu. Oficiální debutové album vydal v roce 2013 pod názvem Kiss Land. Následovaly Beauty Behind the Madness (2015), Starboy (2016) a After Hours (2020).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám