Hlavní obsah

The Cure vysvětlují zpoždění

Právo, jaš

Nové album kapely The Cure bylo ohlášeno na druhou polovinu loňského roku. Fanoušci na ně čekají již od roku 2008, kdy vyšel dosud poslední studiový počin britské formace, album 4:13 Dream. Novinka ale na světě zatím není.

Foto: Petr Hloušek, Právo

The Cure

Článek

V loňském roce Robert Smith, zpěvák The Cure, oznámil, že nové album, v diskografii kapely nejtemnější vůbec, je téměř připravené a nese pracovní název Live From The Moon.

Dodal, že kapela pracuje současně na dvou dalších počinech. Potom nastalo ticho, které teď přerušil klávesista Roger O’Donnell.

V rozhovoru pro britský hudební časopis Classic Pop uvedl, že on a Smith čelí obrovskému tlaku. Ne od fanoušků, berou to na sebe. Domnívají se totiž, že s ohledem na úspěchy skupiny by další album nemělo být dobré, ale vynikající.

„Před čtyřmi lety jsem Robertovi řekl: ,Musíme natočit ještě jednu desku. Musí být nejintenzivnější, nejsmutnější, nejdramatičtější a nejemotivnější, jakou jsme kdy vytvořili.‘ Souhlasil. Řekl, že pokud chtějí The Cure ještě něco vydat, musí to být zatraceně skvělé,“ sdělil O’Donnell.

Kromě zmínky o tom, na čem se dohodli se Smithem, poreferoval klávesista o stavu prací na novém albu a o tom, zda je skupina spokojená s tím, co vytvořila. Přiznal, že když si nedávno poslechl demosnímky, pomyslel si, že to kapela dokázala. „Bude to úžasné album. Mějte jen malou trpělivost,“ dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám