Hlavní obsah

The 1975 zrušili koncerty v Asii. Nechtějí, aby jim tam říkali, s kým mohou mít sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendový festival Good Vibes v Malajsii skončil předčasně. Byl zrušen poté, co frontman britské skupiny 1975 Matty Healy políbil na pódiu baskytaristu Rosse MacDonalda. Festival skončil kvůli tamním zákonům, podle kterých jsou homosexuální činy zakázány a hrozí za ně až dvacet let vězení.

Foto: archiv kapely

The 1975 jsou hvězdy současné britské scény.

Článek

Malajsijské ministerstvo komunikace a digitalizace zdůraznilo, že takto končí pokusy o zpochybnění či porušení zákona platného v zemi.

Healy k tomu prohlásil: „Nevidím žádný smysl v tom, pozvat nás jako kapelu do země a pak nám říkat, s kým můžeme mít sex.“ Vysvětlil také, že The 1975 zvažovali ukončení svého koncertu přímo na pódiu, ale nakonec se rozhodli pokračovat, aby nezklamali fanoušky.

Členové malajské LGBTQ komunity nicméně kritizovali jeho vystupování a sdělili, že by mohlo vést k jejich další diskriminaci. Tato asijská země má jeden z nejpřísnějších zákonů diskriminujících LGBTQ komunitu.

The 1975 následně zrušili i koncert v Jakartě, který měl proběhnout v neděli, a v Tchaj-peji, plánovaný na úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám