Hlavní obsah

Terminátor se vrátí příští rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derek Anderson ze společnosti Halycon sdělil listu Variety, že další film z terminátorské ságy se začne točit už příští rok a v kinech bude v roce 2009. Navíc se neplánuje jen jeden díl, ale hned celá trilogie.

Článek

Film se složitým titulem Terminator Salvation: The Future Begins má celou trilogii otevřít. Anderson naznačil, že se bude odehrávat v budoucnosti během války. Proslulá hláška "já se vrátím" se ale nevyplnila stoprocentně. Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger ve filmu s největší pravděpodobností hrát nebude.

"Nechali jsme otevřenou otázku, zda by si zahrál drobnou vedlejší roli," říká producent Moritz Borman, "definitivní rozhodnutí závisí na jeho zájmu a na tom, zda bude dostupný."

Hollywood se snaží z tématu "vymlátit" absolutní maximum, v současnosti např. běží v americké televizi i terminátorský seriál The Sarah Connor Chronicles. Původní představitelka Sarah, herečka Linda Hamiltonová, v něm ale nehraje.

První Terminátor natočený v roce 1984 s minimálním rozpočtem udělal z tehdy nevýrazného herce se směšným přízvukem Arnolda Schwarzeneggera světovou megahvězdu. Temná sci-fi se stala klasikou žánru a další pokračování natočená s obřími rozpočty už nikdy nedosáhly takové originality a atmosféry. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám