Hlavní obsah

Temný rytíř se naposledy vrací do českých kin

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vstoupí do českých kin závěrečný díl batmanovské trilogie režiséra Christophera Nolana Temný rytíř povstal. Stejně jako v předchozích dílech, i tentokrát se ústřední dvojrole Bruce Wayna a Batmana ujal držitel Oscara Christian Bale.

Trailer k filmu Temný rytíř povstalVideo: Warner Bros, .

 
Článek

Mezinárodnímu hvězdnému obsazení snímku dále vévodí Anne Hathawayová v roli Seliny Kyle, Michael Caine jako Alfred, Gary Oldman v roli komisaře Gordona či Morgan Freeman, který si zopakuje roli Luciuse Foxe.

Foto: Warner Bros

Anne Hathaway

Uvedení filmu bylo poznamenáno tragickou střelbou do premiérových diváků v americkém Denveru. Christian Bale k tomu řekl: „Slova nemohou vyjádřit, co teď cítím. Nemohu pochopit bolest a zármutek příbuzných obětí, ale srdcem jsem s nimi,“ vyjádřil herec svou účast prostřednictvím serveru denverpost.com.

Foto: Warner Bros

Christian Bale a Anne Hathaway

Děj filmu se odehrává osm let po událostech z Temného rytíře. Jak si fanoušci pamatují, tehdy se Batman kvůli vině za smrt státního zástupce Harveyho Denta, kterou na sebe vzal, stal pro veřejnost spíš uprchlíkem a vrahem než hrdinou. Svůj kostým proto na nějaký čas odložil a uchýlil se do ústraní. Když se ale v Gothamu objeví maskovaný terorista Bane (Tom Hardy), hlavní záporák posledního dílu Temný rytíř pochopí, že musí opět do ulic.

Foto: Warner Bros

Tom Hardy

Fanoušci hrdiny s netopýrem ve znaku čekají, že závěrečný díl série, jež započala v roce 2005 filmem Batman začíná a pokračovala o tři léta později snímkem Temný rytíř, bude minimálně stejně úspěšný jako ty předchozí. A trailer, který odkrývá několik vychytaných akčních scén plných akčních záběrů natočených technologií Imax dává tušit, že očekávání filmových nadšenců bude vyslyšeno.

Foto: Warner Bros

Christian Bale jako Batman

Pro nedočkavce připravila společnost Warner Bros Pictures, která film distribuuje, malou ochutnávku v podobě výstavy unikátní série fotografií z pozadí natáčení trilogie. K vidění je na piazza Anděl City v Praze od 20. července do 2. srpna.

Foto: Warner Bros

Christian Bale

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám