Hlavní obsah

Teenagerovská komedie Snowboarďáci míří do kin

PRAHA

Po mnohaletém opomíjení snímků pro mládež natočil Karel Janák společně s koproducenty Whisconti, Českou produkcí a Českou televizí novodobou horskou komedii Snowboarďáci, která se v českých kinech objeví 3. listopadu. Film podporuje i třídílná seriálová verze, kterou odvysílá Česká televize o Vánocích příštího roku.

Foto: Jiří Konvrzek

Všestranný umělec Petr Nikl vrací svou hravou výstavu do vikýřů Malostranské besedy

Článek

Producenti nezapomněli ani na knižní Snowboarďáky, což je v současnosti u českých snímků celkem oblíbená marketingová  strategie. Rockovější hudbu složil Miroslav Chyška z J.A.R a soundtrack  vyjde začátkem listopadu. K celkovému dojmu přispěli i Matěj Ruppert z Monkey Business, Lenka Dusilová či Dan Bárta.

Scénárista a režisér Karel Janák, jenž debutoval celovečerním televizním filmem Vetřelci v Coloradu a jenž se úspěšně věnuje natáčení reklam, svým počinem navrací českou kameru zpět do hor a navazuje tím na oblíbené snímky jako Sněženky a machři či Anděl na horách.

I přes nepřízeň počasí, problémy se zamrzlými kamerami a fyzicky namáhavé natáčení neztráceli herci ani štáb dobrou náladu. Představitel správce chaty Jiří Langmajer přiznal, že si výlet ve Špindlerově Mlýně užil až moc a že se nepřízni počasí bránil alkoholickými zbraněmi a co možná nejdelším pobytem na večírku.

Jáchym (Jiří Mádl) a Rendy (Vojtěch Kotek) vyráží do Krkonoš, aby se nejen naučili jezdit na prkně, ale i zažili milostná dobrodružství. Nečekají, že jim v cestě ke třem půvabným a zkušeným snowboarďačkám (v podání Lucie Vondráčkové, Barbory Seidlové a Martiny Klírové) budou stát drsní Panteři, místní hejsci. Začíná kolotoč rvaček, pádů, lásky a samozřejmě srandy.

Jan Nejedlý ze společnosti Česká produkce v úterý na tiskové konferenci rovněž uvedl, že celý štáb Karla Janáka oslovil, aby natočili pokračování snímku Víta Olmera z 80. let Bony a klid. Scénář by měl opět psát Radek John.

Reklama

Související témata:

Související články

Snowboarďáci se už chystají na start

První křest před novináři si ve čtvrtek odbyla nová česká komedie Snowboarďáci, která bude mít premiéru 3. listopadu. Scénárista a režisér Karel Janák jejím...

FFFILM a Snowboardovi muži

Příští týden má premiéru nová česká komedie SNOWBOARĎÁCI. Budu o ní tedy psát až příští týden, ale již dnes bych vám rád řekl něco o jejích internetových...

Výběr článků

Načítám