Hlavní obsah

Snowboarďáci se už chystají na start

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První křest před novináři si ve čtvrtek odbyla nová česká komedie Snowboarďáci, která bude mít premiéru 3. listopadu. Scénárista a režisér Karel Janák jejím prostřednictvím vrací do kin jeden z kdysi nejpopulárnějších žánrů - komedii z hor.

Foto: Staré Hrady
Článek

Ústředním snowboarďákům, Rendymu a Jáchymovi, je právě šestnáct  a zatím jezdili na snowboardu jen v počítačových hernách. Na svou první zkoušku sněhem se vybavili nejen zbrusu novými snowboardy, ale i pevným odhodláním dobýt sjezdovku a nějaké to dívčí srdéčko, nebo spíš tělíčko.

Že nepůjde tak úplně snadno jedno ani druhé, je zřejmé hned z toho, že na první samostatnou vánoční cestu na hory nakonec rodiče vyšlou s klukama protivnou "hlídací" ségru jednoho z nich.

"Už upoutávky na film vyvolaly první vlnu milostných e-mailů, které chodí jak Vojtovi Kotkovi, tak i Jirkovi Mádlovi, kterého dívky oslovují "sexy bejk," řekl Právu o prvních reakcích na představitele hlavních hrdinů producent filmu Pavel Melounek ze společnosti Whisconti. Ta film vyrobila v koprodukci s Českou televizí a se společností Česká Produkce.

Premiéra 27. října v Hradci Králové

Jako dívčí idoly obou "prknařů" uvidíme ve filmu Báru Seidlovou, Lucii Vondráčkovou a Martinu Klírovou, zlou sestru hraje Ester Geislerová, bratrance a správce horské chaty Jiří Langmajer

Důležitou součást české teenegerovské komedie z hor tvoří samozřejmě hudba, jejímž autorem je Miroslav Chyška, o slova se podělila řada textařů, kteří psali většinou v angličtině, někdy v lehce parodizované němčině.

První diváci uvidí Snowboarďáky 27. října na předpremiéře v Hradci Králové, po níž bude následovat ještě celkem 30 regionálních premiér s doprovodnými akcemi jako například otevření bowlingové herny v Českých Budějovicích.

Scénář filmu vyjde v knižní podobě, na níž se podílela Miroslava Besserová. Chystá se i soundtrack.

Reklama

Související témata:

Související články

Česká komedie se vrací na hory

Na břehu pražského Olšanského rybníka padla v úterý krátce po obědě první klapka nové české komedie Snowboarďáci. Po prvních scénách, které štáb scenáristy...

Výběr článků

Načítám