Hlavní obsah

Technopárty u Krásna skončila bez incidentů

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁSNO

Třídenní technopárty, která se odehrávala od pátku na soukromém letišti u Krásna na Sokolovsku, v neděli oficiálně skončila. Podle pořadatelů a policistů se akce obešla bez incidentů. V neděli se tak rozjížděly až čtyři tisíce lidí z různých koutů naší republiky, Anglie a Francie do svých domovů. Na produkci si stěžovali především tamní obyvatelé.

Foto: Pavel Čempěl

Domy ve vnitrobloku v Nerudově ulici už vytápí teplo z Dětmarovic.

Článek

"Měl jsem několik telefonátů. Vesele se hrálo a bylo to velmi hlučné. Nic jsme s tím ale nemohli udělat. Akce nebyla na našem pozemku," řekl starosta Krásna Oto Wied (nez.). Ten ze svého domu viděl přímo na místo konání akce.

"Celou noc jsem nespal," postěžoval si starosta a dodal, že technopárty jinak proběhla v klidu. "Úzce jsme spolupracovali z policií," doplnil Wied.

"Pořadatelé začali pozemek postupně vyklizovat. Nezaznamenali jsme žádné výtržnosti. Pouze několik drobných přestupků," uvedl v neděli odpoledne policista z nedalekého Horního Slavkova Ladislav Šašek. Dodal, že policejní hlídky musely dohlížet na odjezd fanoušků techna.

"Několikačlenné skupinky lidí odcházely směrem na Bečov a Loket. Zajišťovali jsme plynulost dopravy," poznamenal Šašek. Organizátoři už v sobotu přistavěli kontejnery a začali likvidovat odpadky. "Uklidíme a končíme," slíbil za pořadatele Ivo Mathé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám