Hlavní obsah

Taylor Hackford

Novinky,

Americký režisér Taylor Hackford (31. 12 1945, Santa Barbara) se kromě natáčení a produkování snímků s hudební tematikou, věnuje především thrillerům. Nejzdařilejším je Ďáblův advokát s Al Pacinem.

Foto: Vratislav Konečný

Výhled z ochozu je nezvyklý.

Článek

Nominace Oscar 2004

  • režie, snímek Ray

Dva roky poté, co získal v roce 1978 Oscara za krátkometrážní snímek Teenage Father, debutoval celovečerním filmem The Idolmaker o hudebním producentovi, který pomáhal prosadit rock´n´roll. Jeho láska k tomuto hudebnímu stylu se projevila v dokumentu Chuck Berry Hail! Hail! Rock 'n' Roll (1987) a při produkování filmu La Bamba.

Odlišnou polohu přinášel milostný příběh z minulosti An Officer and a Gentleman (1982) s Debrou Wingerovou a Richardem Gerem, který kořenil sex. Cit pro napětí a tíživou atmosféru už projevil v dramatu ze studené války Bílé noci (1985) , kde se objevil i tanečník Michail Baryšnikov, a ve filmu Dolores Clainbornová (1995).

Vrcholem v této oblasti byl mefistotelský příběh Ďáblův advokát s Al Pacinem v hlavní roli a Keanu Reevesem v roli advokáta, který se mu upíše. Je také otcem herce Ria Hackforda.

Oscar
Teenage Father (1978, krátký film)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám