Hlavní obsah

Tata Bojs pokřtí album na speciálním online koncertu

Právo, jaš, kul

Ač pražská kapela Tata Bojs musela odložit plánované turné k dobře přijaté albové novince Jedna nula na podzim letošního roku, spojí se s fanoušky alespoň virtuálně. Půjde o křest desky nazvaný Jedna nula onLive. Proběhne 21. února v Airship Online Studiu DOX+ a bude v lecčems výjimečný.

Foto: Supraphon/Salim Issa

Tata Bojs, zleva Jiří Hradil (klávesy), Vladimír Bár (kytara), Mardoša (baskytara), Milan Cais (zpěv, bicí) a Dušan Neuwerth (kytara).

Článek

„Reakce fanoušků na desku Jedna nula nás mile překvapily a v podstatě to byli oni, kdo nás přiměl k rozhodnutí udělat druhý živý stream v téhle divné pandemické době, když se dožadovali živého provedení písniček. Chystáme náš klasický velký rokenrol s hosty a speciálně upravenou scénou v sále DOX+,“ říká zpěvák a bubeník Tata Bojs Milan Cais.

„Koncert vnímáme jako malou náplast za přesunutý březnový koncert v O2 Universum, který měl zakončit celé turné a měl být pražským křtem alba Jedna nula. Tak to pokřtíme aspoň takhle,“ dodává.

Celá akce se odehraje v režii Ondřeje Urbance, který s Tata Bojs v minulosti již několikrát na záznamech živých koncertů spolupracoval. Slibuje to takřka filmový zážitek v přímém přenosu, kterému přidá na síle i perfektní zvuk pod taktovkou Dušana Neuwertha, světelný design dvorního osvětlovače Filipa Bruthanse nebo originální projekce k novým písním VJe Clada.

Fanoušci navíc dostanou během přenosu unikátní možnost sledovat veškeré dění včetně toho, které obvykle probíhá „za oponou“.

„Scéna bude situovaná do kruhu pomocí takových věží, menhirů z prázdných kejsů od techniky. Do takto vymezeného prostoru soustředíme veškerou pozornost a zároveň přiznáváme přítomnost a ukazujeme práci všech našich spolupracovníků. Koncerty i kultura obecně nejsou jen lidi na pódiu, ale je to celý tým, bez něhož by žádná akce nemohla proběhnout, a my je všechny chceme tentokrát vtáhnout pěkně do dění na scéně. Stanou se společně s námi aktéry i diváky zároveň. Pomyslným středobodem scény je obří diskokoule symbolizující pro všechny účinkující v kruhu diváka a posluchače. K ní se upírá veškerá pozornost,“ vysvětluje Cais.

Milan Cais z kapely Tata Bojs: Stále tvrdíme, že hrajeme rokenrol

Kultura

Vstupenky na online koncert jsou v prodeji prostřednictvím portálu GoOut. Standardní jsou za 450 Kč, zároveň je možné zakoupit vstupenku za 700 Kč s podtitulem „díváme se dva nebo celá rodina“. Speciální kategorie vstupenek za tisíc korun je určena pro opravdové srdcaře, kteří chtějí podpořit kapelu nad rámec nabízených možností.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám