Hlavní obsah

Tata Bojs nabídnou první interaktivní on-line koncert

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Streamované koncerty jsou už dnes téměř normální, ale pražští Tata Bojs přišli s interaktivním vystoupením, kde si prý fanoušci budou připadat více jako ve skutečném klubu.

Pozvánka na Tata BojsVideo: tatabojstv

 
Článek

Virtuální koncert proběhne 13. května od 20:00.

„Kvůli současné situaci neustále odpadají a ruší se již domluvené koncerty na jaro i léto. A také nám přicházejí z různých stran nabídky ke streamovanému hraní, jak je to teď celkem v kurzu. Nejen tato skutečnost, ale i řada vzkazů od fanoušků na sociálních sítích nás přiměla k tomu, zkusit to po svém. Pokusíme se vzít diváky alespoň virtuálně do atmosféry našeho tradičního benefičního koncertu v Divadle v Celetné,” řekl frontman Tata Bojs Milan Cais.

„Společně s agenturou Brainz Studios a společností AV Media jsme proto vymysleli takový formát, který se bude co nejvěrněji podobat reálnému koncertu a umožní s diváky navázat kontakt a vzít je co nejvíce do hry, aby i my jsme měli pocit živého koncertu,” dodal.

Foto: Lucie Levá

Zleva Mardoša a Milan Cais.

Vystoupení proběhne na stránkách https://tatabojsonlive.cz.

„Víme, že se pokoušíme tak trochu o nemožné - vytvořit v onlinu stejnou atmosféru jako na živé akci,” uvedl režisér Petr Hanousek základní princip “onlive” přenosu.

Lidé dostanou možnost vstupovat do vysílání přes velkou LED stěnu za kapelou a několika menších obrazovek na sedačkách. Tata Bojs je uvidí, mohou je vytahovat na pódium a mluvit s nimi.

Veškeré peníze z lístků prodaných na zrušený fyzický koncert i z příspěvků zaslaných během virtuálního koncertu budou darovány Nadačnímu fondu Šestý smysl, který pomáhá zejména rodinám s handicapovanými dětmi, dětem z dětských domovů, v pěstounských rodinách nebo organizacím pečujícím o postižené. To vše za dlouhodobé podpory frontmana Milana Caise, který je čestným členem správní rady fondu.

„Tahle poměrně náročná akce bude mít ještě jeden zajímavý výstup v podobě virtuálního obsahu. Fanoušci si pár dnů před koncertem na naši výzvu hlasováním vyberou tři písničky, které pak zahrajeme za sebou. A tyhle tři písně natočené speciální kamerou se stanou obsahem VR brýlí, které potom společně s Nadačním fondem Šestý smysl rozvezeme personálu Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích, aby se mohl při náročné práci trochu odreagovat,” řekl Cais.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám