Hlavní obsah

Sziget festival má historicky největší rozpočet. Přijede i Bonobo

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé festivalu Sziget, který se odehraje v Budapešti 8. až 15. srpna, oznámili, že letošní rozpočet stoupl oproti loňskému roku o 12 procent a dosahuje již na hranici 700 miliónů korun. Z dalších světových hvězd přibyl britský hudebník a dýdžej Simon Green, který na scéně vystupuje jako Bonobo.

Foto: archív umělce

Bonobo, poslední hvězda festivalu

Článek

Již dříve pořadatelé zveřejnili jména, která rozhodně stojí za pozornost. Do Budapešti v srpnu dorazí Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Gorillaz, Kygo, Shawn Mendes a další. Nově se v programu objevili právě Bonobo, Yellow Claw či Flux Pavilion. Tím festival uzavřel letošní seznam pro hlavní pódia a 4. června zdraží vstupenky na nejvyšší cenu.

Pořadatelé také sdělili, že se v rámci festivalu uskuteční párty na lodi či představení divadla Wired Aerial Theatre. Sziget nabídne přibližně padesát míst a pódií, na kterých se odehraje kolem dvou set programů denně. Je považován za jednu z nejlepších a největších multikulturních akcí na světě. Každoročně ho během sedmi dnů navštíví na 450 tisíc fanoušků z celého světa.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám