Hlavní obsah

Světový rekord. V muzikálu Jesus Christ Superstar v Ekvádoru účinkuje 36 členů jedné rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápisem do Guinessovy knihy rekordů se může pyšnit umělecká skupina Los Teranes z Ekvádoru. Ocenění získala za představení, v němž hraje hned 36 členů jedné rodiny. Sešli se na jevišti v rámci legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar. Záznam z vystoupení zveřejnila agentura Reuters.

V muzikálu Jesus Christ Superstar v Ekvádoru účinkuje 36 členů jedné rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Ocenění si rodina převzala v úterý v hlavním městě Quito, v tamním Divadle San Gabriel. Na jevišti se tam sešly tři její generace, 27 dospělých a devět dětí. Doplnilo je ještě 12 tanečníků a 7 hudebníků.

Původně muzikál v podobném složení odehráli již 9. dubna 2022, ovšem zápis do Guinessovy knihy rekordů trval skoro rok. Kvůli němu museli umělci předložit přes čtyři sta dokumentů, že k sobě skutečně jako příbuzensky patří.

Vedle tohoto projektu stojí rodina i za dalšími uměleckými akcemi, kde její členové vystupují. Na svých facebookových stránkách označují muzikál „za velkou výzvu“, kterou zdolali i nejen díky svým výkonům, ale také skvělému režisérovi.

Gerson Guerra přitom ocenil jejich výkony s tím, že je na co navazovat. Zakladatel rodinného uskupení, herec, hudební skladatel, muzikant Juan Carlos Terán působí v branži už více než padesát let.

Reklama

Výběr článků

Načítám