Hlavní obsah

Svět Bridgertonových opět na Netflixu. Tentokrát se soustředí na královnu Šarlotu

Už je to dva a půl roku, co platforma Netflix uvedla seriál Bridgertonovi. Od té doby se setkal s velkým úspěchem a patří mezi nejsledovanější desítku seriálů na streamovací platformě. Po úspěšných dvou sériích přináší tvůrci prequel, ve kterém představují počátky vlády královny Šarloty.

Foto: Netflix

India Ria Amarteifiová v roli královny v seriálu Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových

Článek

Tu v Bridgertonových i novém prequelu Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových ztvárňuje Golda Rosheuvelová. Její mladší verzi představí India Ria Amarteifiová.

V šesti dílech příběh zachycuje kromě královnina vzestupu také její milostný vztah s králem Jiřím. „Vyprávíme příběh o tom, jak jejich láska sjednotila svět velmi malým způsobem,“ řekla scenáristka Shonda Rhimesová deníku The New York Times.

Reálná osoba, fiktivní příběh

Ačkoliv se knihy i seriálové zpracování dočkaly úspěchu, setkaly se také s vlnou kritiky, zejména kvůli diverzifikovanému obsazení, které podle některých zkresluje historickou přesnost.

Tvůrci argumentují tím, že královna Šarlota, která je v seriálu ztvárněna jako míšenka, sice byla reálnou osobou, příběh je ale fiktivní. Využívá historických prvků, ale… „Není to hodina dějepisu,“ vysvětlila Rhimesová deníku The New York Times.

Myšlenka představit královnu jako míšenku však vznikla s domněnkou historika Maria de Valda y Cocoma, že měla královna mezi portugalskými předky i černošskou větev. Ačkoliv královninu skutečnou podobu už podle historiků nelze potvrdit, pro scenáristku bylo důležité v seriálu představit silnou ženskou postavu s tmavou pletí.

Kniha, scénář, kniha

Na královnu Šarlotu se fanoušci kromě prequelu mohu těšit i v třetí sérii, jejíž vydání tvůrci potvrdili už před dvěma lety.

Rhimesová napsala scénář i k původnímu seriálu. Vycházela z románů spisovatelky Julie Quinnové, se kterou se nyní poprvé podílela na tvorbě nové knihy, jejíž předlohou byl právě scénář prequelu. „Přenést Bridgertonovi z knihy na obrazovku bylo pro mě fascinující sledovat a je to pro mě vzrušující výzva vzít to jiným směrem, tentokrát převést Shondinu brilantní vizi do románu,“ řekla loni médiím Quinnová.

Zájem o Netflix není tak vysoký, jak se čekalo

Internet a PC

RECENZE: Bridgerton je běžný americký brak. Imituje svět Downtonu

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám