Hlavní obsah

Švagr filmového Rockyho v Praze: Se Stallonem byla legrace

Novinky, nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hollywoodský herec Burt Young, který v legendárním filmu Rocky ztvárnil Paulieho - švagra hlavního představitele v podání Sylvestra Stallonea -, dorazil v pátek do Prahy, aby zhlédl na české ztvárnění muzikálu Rocky.

Švagr filmového Rockyho v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Jak se vám líbí Praha?

Praha je krásná, přímo nádherná. Není to poprvé, co jsem tady. Češi se mi moc líbí, včera jsem viděl tu muzikálovou show, a byla fantastická, exkluzivní. Řekl bych, že je lepší než v New Yorku.

Jak vzpomínáte na natáčení se Sylvestrem Stallonem?

Možná na to nevypadá, ale je velice chytrý, byla s ním velká legrace. Na natáčení neustále žertoval a rád vzpomínám na to, jak jsme se bavili ve sněhu, když jsme natáčeli čtvrtý díl Rockyho.

Foto: Facebook Burta Younga

Burt Young a Sylvester Stallone během natáčení Rockyho.

Máte nějakou oblíbenou historku z natáčení?

Je to už dávno - 40 let. Proto se mi při představení, které jsem tady zhlédl, vrátily vzpomínky. Výjimečné a krásné vzpomínky.

Foto: Muzikál Rocky

Burt Young na muzikále Rocky

Když jste poprvé četl scénář, uvědomoval jste si už tehdy že se z filmu stane takový hit?

Tehdy jsem netušil, co to je kasovní trhák, ale věděl jsem, že je to nádherně napsané. Od přečtení první stránky scénáře jsem věděl, že se to musí natočit. Bylo to napsané jednoduše a úsporně. A také kamera zabírala všemožné detaily jako pot na tváři.

Chodíte se ještě dívat na box?

Ano, chodím. Sleduju ho i v televizi.

Americký filmový herec (77) s italskými kořeny
Burt Young odstartoval filmovou kariéru na začátku 70. let ve filmech Banda, která neuměla pořádně střílet, Gembler nebo Zabijácká léta. Nejvíce se však zapsal do povědomí diváků díky roli švagra Paulieho v jednom z nejlepších boxerských filmů Rocky. Za tuto roli byl nominován na Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám