Hlavní obsah

Support Lesbiens v klipu Ocean vyjadřují emoce tancem

Právo, jaš, kul

V malebném prostředí barokního sálu Colloredo-Mansfeldského paláce v Praze vznikl nový videoklip skupiny Support Lesbiens. Ztvárnila v něm myšlenku aktuálního singlu Ocean prostřednictvím pohybů tanečního páru.

Nový videoklip skupiny Support LesbiensVideo: Universal Music

 
Článek

„Oceán vnímáme jako synonymum síly, pokory, vznešenosti i klidu. Všechny tyto atributy jsme se snažili promítnout do stejnojmenné skladby, jež je pro nás srdeční záležitostí,“ prozradil zpěvák Dušan Marko o skladbě, která se v rádiových rotacích objevila už na konci srpna.

V minimalisticky pojatém videoklipu režiséra Ondřeje Urbance se snoubí vášeň, umělecké cítění i čistá energie z hudby. Tanečníci Tess Lojkásková a Bret Blair se do svých rolí vžili s maximálním zápalem, výsledná emoce proto evokuje nekonečný oceán, který svou silou pohlcuje vše v okolí. Ladnost pohybů ústředního páru obzvlášť vyniká s využitím zpomalených záběrů.

Foto: archív Support Lesbiens

Zpěvák Dušan Marko (uprostřed) s tanečníky Tess Lojkáskovou a Bretem Blairem.

Režisér Ondřej Urbanec, jenž za vznikem klipu stojí, s kapelou točil už potřetí. „Nádherný prostor barokního sálu Colloredo-Mansfeldského paláce jsem měl už dlouho v oku, jelikož jsem se v něm ženil. S tanečníky jsem spolupracoval už v minulosti, takže jsme měli od začátku jasnou představu, jak by choreografie měla vypadat,“ řekl.

Nové album kapely s názvem Glow vyjde 12. října.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám