Hlavní obsah

Support Lesbiens převzali platinu a zlato

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském baru Hergetova Cihelna na Kampě převzala ve čtvrtek večer skupina Support Lesbiens zlatou desku za prodej deseti tisíc nosičů alba Regeneration? a platinovou za dvacet tisíc prodaných desek aktuálního počinu Tune Da Radio.

Foto: Pavel Hájek

Celé údolí horního vodopádu je cílem turistů i ledolezců.

Článek

"Jsem rád, že se prodalo tolik desek. Je to nad mé očekávání a mám samozřejmě velkou radost. Je skvělé, že lidé v téhle zemi jsou schopni si v takovém množství koupit desku anglicky zpívající kapely. Chápu to jako precedens. My za to bojujeme od roku 1992," řekl Právu kytarista skupiny, Hynek Toman.

Turné odstartuje 1. října

Zástupce vydavatelské společnosti Sony Music/Bonton, Zbyněk Knobloch, během slavnostního předání sdělil, že jsou první česká kapela zpívající texty v angličtině, která u nás od roku 1990 dostala platinové ocenění.

Support Lesbiens pak naživo zahráli pět písniček, po nichž bylo oznámeno, že podzimní dvanáctikoncertní české a slovenské turné odstartuje 1. října. "Budeme mít určitě předkapelu, ale ještě jsme se pro žádnou nerozhodli," konstatoval Toman.

Animovaný videoklip od fanouška

Rocková pětice rovněž představila zbrusu nový animovaný videoklip k písničce Tune Da Radio. "Ozval se nám jakýsi Pavel Sadílek z Liberce, že prý má animovaný demáč k titulní písničce z naší poslední desky, jestli by nás to zajímalo. Sešli jsme se, pustil nám třicet sekund z úvodu a my řekli, že je to boží, ať to dodělá," prozradil Toman.

Na jaře příštího roku by rádi realizovali dosud bezejmenný projekt, o kterém zatím nechtějí hovořit. V létě hodlají nahrát další album. "Je to jednoduché. Nikdy nechceme dělat desku v zimě," konstatoval druhý kytarista Yarda Helešic.

Související témata:

Výběr článků

Načítám