Hlavní obsah

SuperStar kraluje televizi

Novinky, ATO - Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani prodloužený víkend mnoho nezměnil na zájmu, který vzbuzuje u tuzemských diváků soutěž Česko hledá SuperStar. Dívalo se na ni 2,5 miliónu lidí. Velký zájem vzbuzuje také nový seriál České televize Místo nahoře. Druhý díl shlédlo 1,8 miliónů lidí

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační fot

Článek

Soutěž Česko hledá SuperStar se pomalu stává podobným fenoménem jako seriál Nemocnice na kraji města. Už na kola, ve kterých se jen vybírali budoucí finalisté, se pravidelně dívaly hodně přes dva milióny lidí. I díky soutěži Nova ovládla nedělní večer. Vysokou sledovanost má také předchozí Country estráda, na kterou se dívalo 1,7 miliónu lidí, ještě o dvě stě tisíc více pak sledovalo následující Střepiny, přičemž přes půldruhého miliónu zůstalo u obrazovek  i na TELE TELE. Během večera vzrost podíl diváků Novy z 42% až na dvě třetiny.

Česká televize byla schopna konkurovat jen filmem Tycovým filmem Smradi, jenž zaujal 1,1 miliónu diváků, což představovalo 26 %z lidí, kteří usedli k obrazovkám. Pětina diváků, tedy 858 000, zaujal na Primě stále opakovaný Komisař Rex, skoro milión se pak díval na následující pořad Nikdo není dokonalý.

Místo nahoře zaujalo

Seriál Místo nahoře sice vzbudil značný zájem i jeho druhý díl sledovalo 1.8 miliónu diváků, takže obvyklý pokles po odvysílání pilotního dílu nenastal. Ještě více lidí - 2,2 milióny diváků - se však dívalo na Misi Kleopatra Asterixe a Obelixe na Nově. Sledovala ji skoro polovina dospělých diváků, tedy 48,7 %. Milión lidí se díval na Tři oříšky pro Popelku na Primě.

Bond proti svatebčanům

V sobotu se diváci téměř rovnoměrně rozdělili mezi příznivce akce a milovníky zábavných soutěží. Svatbu roku na ČT 1 si vybralo 36,5 % diváků, film Jeden svět nestačí ještě o dvě procenta více (1,3 milióny diváků), pětina pak sledovala detektivní Případ pro dva na Primě. Dobře známý film Policajt z Beverly Hills však už diváky u programu ČT neudržel, sledovalo ho jen tři čtvrte miliónu diváků. Naopak vrostl zájem o následující pořad Primy, neboť na Případ mrtvého muže se dívalo 924 tisíc lidí.

Fantomas je klasikou

V pátek vzbudila největší zájem soutěž Chcete být milionářem? na Nově, kterou si vybralo 40 lidí u obrazovek (1,6 miliónu), 29 procent, tedy milión dospělých lidí sledoval Arabelu a  ještě o dvě stě tisíc více následujícího Fantomase. Vybralo si ho 35 procent diváků, což je jen o půldruhého procenta méně, než se dívalo na DO-RE-MI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám