Hlavní obsah

SuperStar: Hudbě se nedostává prostoru

Právo, Jaroslav Špulák

Soutěž Česko hledá SuperStar si v neděli odbyla první finálové kolo. Sledovalo jej 2,952 miliónu diváků, přičemž na finále si počkalo 1,88 miliónu lidí. Hlasů přišlo 782 tisíc a nejméně z nich dostala Veronika Zaňková z východočeského Lična, která brala porážku velmi statečně.

Foto: Ivo Šašek

Mezinárodní letní škola Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity na exkurzi v Běšinech v červenci 2014

Článek

Přímý nedělní přenos ze Sky Clubu Na Brumlovce dostal oproti minulým sestřihům více vysílacího času a dalo se očekávat, že jej využije k patřičné prezentaci soutěžících. On ho ovšem ztrácel v řadě zbytečností.

Pravda, soutěž není původní česká a je jistě nutné dodržovat licenční podmínky. Zpěváci by přesto měli mít možnost zazpívat písně celé, dosáhnout v nich potřebné nálady, pomazlit se s jejich gradací a dynamikou. Namísto toho byli nuceni vykuchávat z nich části a rezignovat tak na jakýkoli kontext.

Královsky dlouhý prostor kolem maximálně dvaceti minut zpěvu a hudby v pořadu obsadily bezcenné informace, utahané profily beztak dostatečně známých účastníků i nevýrazné moderování dvojice Něrgešová - Brzobohatý.

Porota byla při živé televizní premiéře rovněž kapku nervózní a vzdala se vtipných glos. Její přimhuřování očí nad intonačně nepřesvědčivými výkony soutěžících lze pochopit vzhledem k trémě zpěváčků. Sotva však lze přijmout, že si od naplněné haly nechala vzít vítr z druhdy velmi ironických plachet a jako by se třásla, aby jí na zádech nepřistál zkažený tvaroh od rozlícené maminky či malé sestry.

Mimo jakékoli diskuse stojí skutečnost, že sledovanost, popularita i mediální zájem dělá ze soutěže Česko hledá SuperStar obrovský fenomén. TV Nova již usiluje o druhou sérii.

Reklama

Výběr článků

Načítám