Hlavní obsah

Stašová, Mihulová i Kubišová na Letní scéně Ungeltu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně zahájila 3. července provoz Letní scéna pražského Divadla Ungelt. Do konce srpna nabídne divákům deset různých titulů.

Foto: Jan Malíř

Uvedena bude i inscenace Skořápka. Zleva Petra Nesvačilová a Alena Mihulová.

Článek

Letní scéna se od června 2005 nachází v malebném zákoutí hradčanského Nového Světa a svými 277 místy zachovává komorní charakter ungeltských inscenací, založených především na hereckém umění výrazných osobností. K jejím hvězdám patří Simona Stašová, která před více než dvaceti lety otevírala kamennou scénu Divadla Ungelt.

Na Novém Světě během léta uvede svých pět komorních inscenací, v nichž jsou jejími partnery Svatopluk Skopal, Oldřich Vízner, Petr Nárožný, Jaromír Nosek či Filip Cíl. Aktuálně je na programu Filumena Marturano, Skleněný zvěřinec a Poslední ze žhavých milenců.

Od 19. července se na repertoáru objeví pozoruhodná komedie o cestě k přátelství a svobodě s názvem Skořápka. Dvě typově velmi odlišné ženy, jež se náhodně potkají v knihovně, aby v sobě objevily velmi blízké bytosti, ztvárňují Alena Mihulová a Petra Nesvačilová.

Marta se loučí s Ungeltem

Naposledy se letos na Letní scéně hraje muzikál o Sidonii Nádherné Touha jménem Einodis, s Martou Kubišovou a Anetou Langerovou v titulní roli. Příležitost k setkání s Martou Kubišovou se nabízí 4. srpna ve večeru nazvaném Marta se loučí s Ungeltem.

Regina Rázlová, Jitka Čvančarová a Milan Hein jsou protagonisty komedie o manželských vztazích Mezi úterým a pátkem a Petr Kostka s Františkem Němcem září v hereckém dialogu anglické tragikomedie Pan Halpern a pan Johnson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám