Hlavní obsah

Staré desky křest, nových písní test, lákají tajemně Tata Bojs

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražští Tata Bojs přenesli své Biorytmy na starou dobrou gramofonovou desku a vydají je znovu 1. listopadu. K tomu vyrazí i na malé turné.

Foto: Salim Issa

Tata Bojs

Článek

Na turné se nebude jen křtít LP se starými písněmi, ale budou se představovat i nové, dosud nevydané. Mini turné proto nese název Křest & Test! s podtitulem „staré desky křest, nových písní test“.

„Tatáči“ zahrají v Brně (Sono Centrum, 3. 12.), Praze (Divadlo Archa, 12. 12.) a Olomouci (S-klub, 20. 12.) a nabídnou navíc ještě dvě nestandardní akce.

První 31. října v prodejně Supraphon Musicpoint, kde poprvé exkluzivně představí 2LP Biorytmy. Kromě prezentace, podpisovky a premiérového prodeje dojde – jak prozrazuje Milan Cais – „i na komorní set s plechovým bubínkem v kompletní sestavě včetně Dušana na druhou akustickou kytaru“.

Druhá je 2. prosince Besídka Tata Bojs s hosty na střeše Lucerny. „Tohle myslím bude hodně ultimátní akce na velmi specifickém místě, jakým Kobzova střecha Lucerny bezpochyby je, s neméně speciálními hosty, kteří si krom jiného s námi taky zajamují,“ láká Milan Cais. Mardoša doplňuje: „Ještě nechceme a ani nemůžeme prozradit všechno, co tam proběhne, protože podobu ”besídky” stále ještě dovymýšlíme, ale rozhodně se nebude jednat o nic obyčejného. Ostatně na střeše Lucerny ani nic obyčejného vymýšlet nejde. Můžeme alespoň naznačit některé indicie: čtení z Tatalogu, hořící barely, tři z Vosto5, čepice zmijovky, koupající se otužilci, tajemní hosté,” vzkazuje kapela.

Skupina Tata Bojs: Naše existence nebyla nikdy ohrožena

Kultura

Nechtějí žít z minulosti

„Prvotní impulz pro plánované miniturné sice dala 2LP reedice Biorytmů, ale zároveň jsme nechtěli, aby to vypadalo po těch všech reedicích a oslavách 30 let, že poslední měsíce a roky pořád jen čerpáme z minulosti a nic nového nevzniká. Což by se po výstavě v DOX, která nás trochu zdržela od vydání nového alba, mohlo zdát, ale i tak už nějakou dobu průběžně pracujeme na nových písničkách. Proto jsme se rozhodli je zkusit premiérově zahrát už teď a otestovat si je naživo před lidmi,“ uvedl Milan Cais.

„Biorytmy sice nepřehrajeme celé, jako tomu bylo tenkrát v případě Futuretra, ale určitě bude playlist hodně zaměřený na písně z alba. A pokusíme se vybrat i ty, které jsme na koncertech v posledních letech moc nehráli jako třeba Dubová psychóza, B. M. O. nebo Tanečnice. Chystáme opět novou scénu, jejíž součástí bude i moje socha, která byla součástí sekce věnované Biorytmům na naší výstavě TATA 30JS v DOX. Zároveň bych chtěl s LED moduly pracovat trochu jinak než v minulosti. Projekční plocha bude rozdělená do více úrovní vertikálně i horizontálně, aby vznikaly nečekané průhledy,“ dodal.

Na gramofonové dvojdesce Biorytmy budou i bonusy, třeba tři písně nahrané v roce 2001 v Kopřivnici. Jsou to verze písniček z Futuretra, respektive Ukončete nás...!, ale značně překopané. Cyberkartáč je zase elektronický track, kde byl jako hlavní vokál použit sampl prvního kytaristy Marka Padevěta z debutové desky Šagali šagáli.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám