Hlavní obsah

Soutěž Česko hledá SuperStar zatím hvězdu nenašla

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V neděli v noci šlo na Nově v soutěži Česko hledá SuperStar poprvé do tuhého. První desítka soutěžících bojovala o dvě postupová místa do "top ten". Uchazeči se během šotu a krátkého zpívání na pódiu snažili vesměs marně strhnout diváckou pozornost.

Foto: Josef Zajíc

Otevření budovy Lékařské fakulty OU v Ostravě 23.10.2014

Článek

Šli na to bezbranně. Do práce si ji totiž vzali profesionální vizážisti, maskéři, učitelé zpěvu, pohyboví poradci, snad i dentisti, požárníci a kominíci, kteří vydali mnoho sil na to, aby z nich malinkatou SuperStar udělali.

Možná se na to ale měli radši vykašlat. Každému totiž odebrali kus jeho osobnosti. Masky tvářící se jako zpěváci si takto jen zvykaly na showbyznys a třeba Stanislav Dolinek by měl zvážit, zda za příšerný klobouk naražený do čela nepodá na vizážistu trestní oznámení.

Snad by stačilo, kdyby si napříště vzal soutěžící do parády někdo, kdo je naučí mluvit. V neděli večer by pak nebyly slyšet holé věty a k tomu jako bonus telecí odpovědi typu: "Já nevím, to musejí rozhodnout diváci."

Zoufale chybí vtip

Bylo zcela pochopitelné, že mezi soutěžícími zavládla nervozita, jen pesimista však tušil, že se dostane i mezi porotce a moderátory.

Ti první byli nezdravě zdrženliví ve svých soudech. Jako by především chtěli obhájit to, že deset zpěváčků bez špetky charismatu do prvního čtvrtfinále vůbec pustili.

Moderátoři zase postrádali vtip a tah. Omezili se na rozplývání nad výkony soutěžících a snahu dát dohromady smysluplnou větu.

Bit byl i divák. Což o to, dospělý si na vyhlášení dvou postupujících do půl dvanácté počkal, nicméně takový páťák až osmák mohl mít problémy: ráno vstával do školy. Přitom právě on je tou hravou částí televizního národa, která esemesku pošle klidně pětkrát, protože "toho Patrika Jurdice" prostě zbožňuje.

A nejhorší zpráva nakonec. Když mezi soutěží a vyhlášením nevypnete televizi, budete nuceni i napříště přihlížet zoufalým nehereckým trápením protagonistů Tele Tele. Ona je to ale možná zpráva skvělá. Pokud totiž Česko hledá SuperStar přijme trochu živočišné energie a nadhledu (a čas ještě má), nebude mít v ten čas na Nově konkurenci.

Reklama

Související články

Tři tisíce lidí se chce stát superstar

Více než 3 200 zájemců, převážně dívek ve věku mezi 16 až 20 lety, se přihlásilo do konkursu televize Nova na pořad Česko hledá SuperStar, z něhož má vzejít...

SuperStar se hledala v Brně

O víkendu vybírala čtyřčlenná porota v Kongresovém centru v Brně účastníky do televizní pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Z pátečního předkola...

Česko hledá SuperStar

Televizní soutěž "Česko hledá Superstar", kterou bude od února do června vysílat TV Nova, odstartovala. Prozatím se konají konkursy. Z ostravských kandidátů...

Výběr článků

Načítám