Hlavní obsah

Soulož je zázrak, zpívá Roman Holý na sólové desce

Deska Strážce klidu Vol. 1 je překvapivým sólovým debutem zkušeného muzikanta a producenta Romana Holého, který vystupuje se špičkovými českými kapelami J.A.R. či Monkey Business. Na albu předpovídá Zánik Západu a opěvuje soulož.

Foto: Roman Černý

Roman Holý

Článek

Zatímco zvuk desky nepředstavuje radikální odklon od předchozí tvorby, velkou novinkou je, že Roman Holý se pasoval do role hlavního zpěváka. Pěvecky se dosud držel spíše v pozadí. Bylo logické, že se příliš necpal do pozice frontmana - když máte v kapele Dana Bártu, není to třeba. Tentokrát jde ale o osobní sólovou desku a Holého maminka prý ”bude mít radost”.

„Konečně bude mít radost moje maminka, která si určitě myslí, že ze všech zpěváků mých kapel mám nejkrásnější hlas já. Navíc mi kdysi jedna cikánka vyvěštila z kávové sedliny, že bych měl zpívat, protože tu chybí Waldemar Matuška. Nemohu s ní než souhlasit,“ uvedl Holý.

Foto: Warner Music

Strážce klidu Vol. 1

Album Strážce klidu Vol. 1 vzniklo kvůli lockdownu. „Pro nás muzikanty znamenalo úplně nový rozměr beznaděje. Zkrátka hudba mne doslova zachraňovala. Na albu se všechny pocity a bolesti promíchaly a daly vzniknout mým nejosobnějším písničkám... Vzhledem k mému psychickému stavu ze mne lezly velmi melancholické, bolestínské, poťouchlé a vesele kruté hudební barvy, dá se říci dosti vzdálené mé nálepce funky skotačila. Nadhled jsem snad neztratil, ale album je to, myslím, hořkosladké,“ dodal.

S deskou mu pomáhali Radek Pastrňák, Tomáš Hanák, Martin Kyšperský i Oto Klempíř. Na textech se podíleli i Dan Bárta, Mucha, Necrocock, MC Gey a Ewa Farna.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám