Hlavní obsah

Snowflakes jako živý trailer k filmu Amerikánka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září to bude pět let, co režisér Viktor Tauš představil na pražských Jatkách 78 Amerikánku, divadelní představení podle scénáře Evity Naušové. Emu překonávající překážky v podobě dětského domova, pěstounské péče i pasťáku v něm hrály Tereza Ramba a Eliška Křenková.

Foto: Jan Handrejch, Právo
Článek

Před dvěma lety začal Tauš točit Amerikánku jako celovečerní film. Ten se nyní dokončuje ve střižně a v kinech se objeví 23. května příštího roku. Současně vznikl i scénický trailer k filmu v podobě celovečerního představení, jehož se účastní děti z dětských domovů a vydělených skupin od osmi do osmnácti let, které hrají i ve filmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Účinkující při představení živého traileru.

Amerikánku ztvární některé z nich plus herečky Lucie Žáčková a Pavla Beretová. Součástí představení jsou i zpěváci Adam Pavlovčin alias ADONXS, Tomas Sean Pšenička a Annabelle, jejíž píseň Snowflakes dala projektu název. Snowflakes se budou hrát na Jatkách 78 od 6. září.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Žáčková, ADONXS, Pavla Beretová a děti při představení traileru.

„Z Amerikánky tam zůstala jen úvodní věta Jsem skála, jsem útes, jsem síla, kterou nedokážete zlomit, a to je téma,“ říká režisér Tauš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herečka Pavla Beretová s dětmi, které účinkují v traileru.

Snowflakes vyprávějí příběhy dětí, jichž si Tauš do filmu vybral z více než tisíce přibližně tři sta padesát a do představení třicet. „Hrozně moc jsme si natáčení i zkoušení užili. Viktor byl jako jeden z nás,“ tvrdí děti, které představily trailer na Jatkách 78 a které se skrze Snowflakes také vyrovnávají se svými handicapy.

Eliška Křenková: Miluju místa, kde proudí energie a tepe život

Styl

Tereza Ramba: Amerikánka se mnou prošla všechno

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Jatka 78

Reklama

Výběr článků

Načítám