Hlavní obsah

Smích se vrací na jeviště pardubického divadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňské covidové pauze se na jeviště Východočeského divadla v Pardubicích vrátí tradiční Grand Festival smíchu. Od 24. do 31. ledna se budou na jeho 22. ročníku o titul Komedie roku 2021 ucházet inscenace sedmi divadel z celé České republiky.

Foto: Jan Faukner

Pořádající pardubická scéna uvede v soutěžním klání o nejlepší komedii inscenaci Společenstvo vlastníků.

Článek

Festival zahájí 24. ledna bláznivá detektivní komedie Prokletí nefritového škorpiona v podání Slováckého divadla z Uherského Hradiště. Městské divadlo Brno se zúčastní inscenací První rande, liberecké Divadlo F. X. Šaldy revuálním kabaretem Semafor a ústecké Činoherní studio drsnou komedií Americký bizon.

O prestižní titul budou usilovat i dvě pražské scény, a sice Divadlo v Dlouhé komedií Bez roucha a Činoherní klub inscenací Ošklivec. Pořádající soubor Východočeského divadla do souboje o festivalové ceny vysílá současnou komedii ze schůze majitelů bytových jednotek Společenstvo vlastníků.

„Letošní soutěžní výběr zahrnuje nejen komedie z minulé, ale i předminulé sezony, protože musíme respektovat složité covidové podmínky. Z tohoto důvodu v letošním ročníku udělujeme výjimku starším inscenacím, ale zároveň samozřejmě uvedeme i nejžhavější novinky,“ říká dramaturgyně akce Jana Uherová.

Soutěžní inscenace bude hodnotit odborná porota složená z divadelních praktiků i kritiků, stejně jako studentská porota tvořená studentkami pražské DAMU. Ceny za herecký výkon udělují svými hlasy i diváci. A tradičně bude předána i Cena Genia smíchu za mimořádný přínos v oblasti komediálního žánru v posledních letech.

Všechny ceny budou předány 31. ledna na závěrečném Galavečeru smíchu, který v posunutém přímém přenosu odvysílá Česká televize.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám