Hlavní obsah

Slavná společná deska Claptona a B. B. Kinga vychází s bonusy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě těžké kytarové váhy, Eric Clapton a B. B. King, znovu vydávají album z roku 2000 Riding With the King. Nově obsahuje také dva nevydané tracky. Album bude k dispozici 26. června u Reprise Records.

Foto: ericclapton.com

Eric Clapton a B. B. King

Článek

Eric Clapton a B. B. King spolupracovali na desce s mnoha dalšími hosty, byli to třeba Andy Fairweather Low, Steve Gadd, Nathan East, Joe Sample, Doyle Bramhall II nebo Jim Keltner.

King jako největší ikona amerického blues tehdy o britském kytaristovi prohlásil: „Lidé mě chválí za hraní na kytaru - já vím, že Eric je jednička. Z rockových kytaristů nehraje nikdo lépe než on. A blues hraje lépe než mnozí z nás. Mnohokrát zaznělo, proč něco neuděláte s Erikem? Konečně našel čas a je to tady.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eric Clapton

Nové vydání obsahuje rarity jako Rollin’ and Tumblin’, což je skladba, kterou kdysi proslavil americký bluesman Muddy Waters a po něm ji hrál kdekdo, včetně kultovních Cream, kde Eric Clapton krátce působil, než se vydal na sólovou dráhu.

Další dosud nevydanou nahrávkou je coververze Willieho Dixona Let Me Love You Baby. Obě písně byly nahrány během příprav alba, ale pak se tam nedostaly.

Výroční edice vyjde v různých formátech včetně luxusních vinylových verzí, které budou dostupné přes Claptonovy stránky www.ericclapton.com. Vinylová verze byla masterována Chrisem Bellmanem v Los Angeles.

B. B. King zemřel v roce 2015, Eric Clapton hraje dodnes. Jeho koncert v Praze se sice v květnu nekoná, ale pořadatelé už jednají o novém termínu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám